Search
Close this search box.
417413248_934196735100450_8529974477511868077_n
VREME ČITANJA: 2 min

U OFK KIKINDI OZNAČILI POČETAK ZIMSKIH PRIPREMA

Kikindski fudbalski srpskoligaš, trećeplasirani u vojvođanskoj grupi, započeo je danas pripreme za nastavak sezone, a sportski direktor OFK Kikinde Marko Vukobrat napominje da je tokom zime izvršena dodatna selekcija igrača.

— Napustili su nas Dukić i Spaić, potom rezervisti: Jarić, Čeman, Popeskov i golman Savkov. U klub se iz novokozaračke Slobode vratio Vojislav Stanaćev koji je od koristi na više pozicija, a mi smo ga projektovali kao desnog spoljnog igrača pre svega u defanzivi te golman Mihajlo Francuski, koji je bio u velikoselskoj Kozari. Novajlije su još i: levi bočni Željko Jokić (Mladost, Bački Jarak), ofanzivni spoljni Miroslav Živojnov (Obilić, Zmajevo) i vezista Adam Nađpal (Bečej) — kaže Vukobrat.

Kostur tima je sačuvan, a ostaje da se vidi kakva će biti zimska nadogradnja.

— Očekujem da će pojačanja opravdati očekivanja, a nama je u ovom trenutku najbitnije da smo doveli igrače za pozicije koje su nam bile deficitarne i to sada u zimskom prelaznom roku koji je teže odraditi od letnjeg. Kada je reč o proleću, optimista sam takođe. Verujem da će biti bolje i od vrlo dobre jeseni — zaključuje Vukobrat.

I šef struke Vladimir Šponja naglašava da klub poput OFK Kikinde uvek mora imati ambicije da nadvisi samog sebe iz prethodnog perioda.

— U isto vreme, ako trener predano radi, logično je da i sam ima najviše moguće lične ambicije. Kao što reče direktor Vukobrat, sada je najvažnije da smo novim igračima uspeli da pokrijemo sve pozicije. Pokušali smo da dovedemo igrače iz najbliže okoline, ali nije išlo, izuzimajući Stanaćeva, a zimske pripreme biće jake kao i letnje pa očekujem da igrači budu na nivou u narednih nekoliko sedmica, a onda će i rezultati na proleće biti kruna zimskih radova — jasan je Šponja.

Prvu proveru Kikinđani će imati u gostima protiv Zemuna, poslednje januarske subote, a četiri dana kasnije gostovaće u glavnom gradu omladincima Partizana. Potom će uslediti susret u Veterniku pa protiv Sloge iz Čonoplje. Odmereće snage OFK Kikinda još s melenačkom Rusandom, Vojvodinom u Perlezu i Fruškogorskim partizanom iz Bukovca. Na kraju, četiri dana pred start proleća, Kikinđani će odigrati utakmicu prvoga kola Kupa na teritoriji FSP Zrenjanin.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

U OFK KIKINDI OZNAČILI POČETAK ZIMSKIH PRIPREMA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina