Search
Close this search box.
670-4
VREME ČITANJA: 3 min

KORMILO SRPSKOLIGAŠA SA TISE PREUZEO ISKUSNI DRAGAN IVANOVIĆ

Posle 59 dana, ponovo graja na Gradskom stadionu kraj Tise. Iako još uvek bez predsednika, ali sa novim šefom stručnog štaba, Bečejci su počeli pripreme za nastavak sezone karavana vojvođaskih srpskoligaša. Prvo je zamenik predsednika Nedeljko Vasić u prisustvu sportskog direktora Miloša Andrića predstavio novog kormilara tiskog broda Dradana Ivanovića predstavnicima medija, a onda je iskusni trener održao prvi brifing s novinarima u novom klubu.

– O Bečeju je iluzorno trošiti reči. U pitanju je klub svetle tradicije. Pratio sam ih kada su bili prvoligaši i bilo mi je žao što nisu zadržali status. Ova sezona je, takođe, zanimljiva. Do devetog kola su bili treći, a onda je naišao iznenađujući rezultatski pad i došli su u situaciju da se bore za opstanak. Mnogi će reći vrlo nezavidna situacija i zašto sam došao u takav klub. Lično mi odgovara, jer sam blizo kuće, dugo godina pratim srpskoligaški fudbal i verujem da će mi to momoći. Istina, od mnogo faktora zavisi kakve ćemo rezultate beležiti u nastavku sezone, a važan je i trener. Evo, 28 godina se bavim ovim poslom i nikada nisam ispao, pa obećavam ljubiteljima fudbala u Bečeju da ni sada nećemo ispasti. Neće biti lako, ali kao trener imam obavezu da skockam tim koji će moći da ostvari cilj i zadrži srpskoligaški status. Ovo je razvojna liga i mladi igrači dobijaju priliku da se afirmišu. Ko želi ozbiljno da se bavi fudbalom dobrodošao je. Napravićemo tim, gde trener mora da ima važnu ulogu i onda se mogu očekivati dobri rezultati i ligi gde 70 odsto klubova strepi za opstanak, rekao je novi kormilar tiskog broda Dragan Ivanović i odmah krenuo u rad na terenu sa veštačkom travom.

Sa njim su na terenu su bili treneri Milorad Janjuš i spesijalista za rad sa golmanima Miloš Andrić. Kompletne prireme obaviće se kraj Tise, gde postoje optimalni uslovi za rad na terenu sa veštačkom travom i teretani u obližnjem „hramu sportova“.

– Za sada su iz jesenjeg izdanja otišli Martin Jelić u Srbobran, Adam Nađpal u OFK Kikikindu i Milivoj Krmar. Biće još odlazaka, a i dolazaka. Tek kada stigne kompletna dokumentacija za nrkog igrača smatraćemo ga našim članom i na vreme obavestiti javnost. Odigraćemo i potreban broj kontrolnih utakmica, kako bismo uigrali novi tim, uključio se u razgovor sortski direktor Miloš Andrić.

Prvog dana rada Bečejce je dočekala magla, ali je sve bilo jasno kada je u šitanju šef stručnog štaba. Bolji izbor, gotovo, da nije mogao da se napravi. Na strani Ivanovića su iskustvo u daleko renomiranijim klubovima, uglavnom dobre igre ekipa koje je vodio, pa se čini da su Bečejci ovoga puta napravili potez po meri. Naravno, valja odraditi i prelazni rok kako treba, a kako će u njemu učešće uzeti i sam trener Ivanović, veruje se da će bečejsko proleće biti daleko blistavije od jeseni.

V. Jankov

Fudbaleri OFK Bečej 1918 sa trenerima – foto: V.Jankov

Izvor: http://www.srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

KORMILO SRPSKOLIGAŠA SA TISE PREUZEO ISKUSNI DRAGAN IVANOVIĆ

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina