Search
Close this search box.
424503_morava1_f
VREME ČITANJA: 2 min

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE #17: FK Morava 1918 Ćuprija!

Nakon više od jedne decenije došlo je vreme da se u Ćupriji zaigra srpskoligaški fudbal?

I prethodne sezone su stigli do jesenjih lovorika, ali su prolećna ostvarenja uslovila da ne stignu do toliko željenog višeg takmičarskog ranga. Ostaje da se vidi da li se i u aktuelnoj takmičaraskoj godini, istorija ponavlja?

Šampion jesenjeg dela sezone 2023/24 u okviru Zone Zapad, jeste Fudbalski klub Morava 1918 iz Ćuprije.

– Istorijat kluba:

Sportski kolektiv iz grada koji se nalazi na ušću Ravanice u Veliku Moravu, osnovan je sada već davne 1918. godine, a svoje najveće rezultatsko ostvarenje zabeležili su gotovo jedan vek kasnije.

U sezoni 2002/03 Morava 1918 je osvojila šampionku titulu u okviru tadašnj Srpske lige Timok čime je izboren plasman u tadašnju Drugu saveznu ligu SR Jugoslavije, ali su se u njoj zadržali samo jednu sezonu.

Poslednjih osam takmičarskih godina klub je deo četvrtog stepena srpskog klupskog fudbala, Zone Zapad i čini se da je došlo vreme da Ćuprija konačno dobije srpskoligaša.

Vreme je za konačni iskorak ka višem rangu takmičenja
– Sezona 2022/23:

I tokom prethodne sezone Morava 1918 je prvi deo takmičenja okončala sa jesenjim lovorikama,a li su u nastavku borbe za bodove doživeli čak četiri poraza što ih je koštalo povratka u istočnu grupu srpskoligaškog karavana.

Morava 1918 je takmičarsku 2022/23 godinu okončala sa skorom od 22 pobede, jednog remija i pet poraza i gol količnikom 101:39 što je ipak bilo dovoljno samo za treću poziciju na tabeli iza kruševačkog Jedinstva 1936 i Rembasa iz Resavice.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA zone zapad