Search
Close this search box.
DSC_0396-08.35.02-1030x687_edit_434128738749378
VREME ČITANJA: 3 min

LEVNAIĆ NA KLUPI RADNIČKOG

ZRENJANINCI BILI PRINUĐENI DA ANGAŽUJU NOVOG TRENERA

U ponedeljak će prozivku igrača Radničkog obaviti Zoran Levnaić. Srpskoligaš sa Begeja imenovao je, juče, mladog trenera za šefa stručnog štaba, a stigao je umesto Milana Stojanoskog koji je, poslednja tri meča jesenje sezone, predvodio ekipu.

Daniel Vukmirica, prvi čovek „crveno -crnih”, objasnio je situaciju koja je zbunila i iznenadila pristalice kluba:

– Stojanoski zbog ugovora sa Partizanom nije mogao da nastavi saradnju i žao nam je zbog toga, pokušavali smo da nađemo rešenje i nismo uspeli. Opredelili smo se za Zorana Levnaića, jesenas je bio uspešan sa Bečejcima, a znam ga iz Nemačke i rada u Koblencu. Mlad je i perspektivan trener.

Završne razgovore sa Levnaićem obavio je Kosta Bjedov, novi sportski direktor Radničkog. Odlično ga poznaje iz igračkih dana, zajedno su branili boje beogradskog Sinđelića i igrali na Malti.

– Imali smo više opcija i odlučili se za Levnaića – kaže Bjedov. – Poznaje srpskoligašku „Vojvodinu”, posvećen je radu i dobro je počeo trenersku karijeru. Upoznat sam sa njegovim ljudskim i trenerskim kvalitetima i verujem da će saradnja biti uspešna.

Novi šef struke Zrenjaninaca rođen je 4. aprila 1987. godine i prošao je Partizanovu školu. Igrao je u Srpskoj ligi za Sinđelić, a najduži deo karijere odradio je na Malti. U tri kluba upisao je 293 meča, najviše od svih Srba u ovoj zemlji. U Hiberniansu je bio kapiten, podigao pehar u Kupu, osvojio drugo mesto, pa devet meseci proveo u Kuvajtu i završio igračku karijeru u nemačkom Inter Lajpcigu u kojem je počeo trenersku. Dve godine uspešno je vodio Koblenc i iz ovog kluba, prošlog lega, došao u OFK Bečej. Bio je deset kola na klupi „gusara sa Tise” i otišao kad su delili prvo mesto sa Železničarem.

– Sa Bečejcima sam doživeo dva poraza, od i Podunavca, ali bili smo u vrhu. Momci su bili karakterni, hvalio sam njih i ljude iz kluba. Dobro smo sarađivali, a kad je stigla ponuda iz UAE, otišao sam u Duba Fudžeiru, u Prvu diviziju, za pomoćnika Zoranu Popoviću. Od 12 mečeva izgubili smo jedan, početkom ove godine i došlo je do rastanka. Solidarisao sam se sa Popovićem i vratio u Srbiju – kaže Levnaić.

Ubrzo je stupio u kontaktu sa čelnicima Radničkog.

– Kostu Bjedova poznajem dugo, upoznao sam i Daniela Vukmiricu i svidela mi se njegova energija i posvećenost fudbalu. Zrenjanin je grad koji je fudbalski izazov i za najiskusnije trenere, pogotovo za mlađe. Poziv sam prihvatio, brzo smo se dogovorili i obaviću prozivku igrača u ponedeljak. Treba da se dobro pripremimo, dođemo do igre i usadimo pobednički mentalitet kod svakog pojedinca i ekipe u celini.

Ne brine ga položaj na tabeli i svega 18 bodova.

– Znam da je tim na desetom mestu i to je veći izazov. Učiniću sve da se kroz rad i igru nametnemo i ostvarimo dobre rezultate. Zrenjanin zaslužuje više i posvetiću se maksimalno da doprinesem boljem fudbalskom sutra u ovom delu Vojvodine – istakao je Zoran Levnaić.

B. C.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

LEVNAIĆ NA KLUPI RADNIČKOG

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina