Search
Close this search box.
kabel
VREME ČITANJA: 2 min

SLOBODAN NOVAKOVIĆ, VEZISTA KABELA, ZADOVOLJAN REZULTATIMA U PRVOM DELU SEZONE

IZNENAĐENJE I ZA NAS

Fudbaleri Kabela predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja u jesenjem delu prvenstva Srpske lige „Vojvodina“. Predvođeni Milošem Penićem zimuju na četvrtom mestu, uz niz od sedam mečeva bez poraza.

Slobodan Novaković, vezista tima sa Štranda, nije mogao da sakrije zadovoljstvo učinkom u izazovnom takmičenju:

– Niko ovo nije očekivao, iznenađenje je i za nas, pogotovo što je klub doživeo brojne promene u stručnom i igračkom kadru, ostala su samo nekolicina fudbalera iz prošle sezone. Nismo, uz to, imali previše vremena da se spremimo, dopunjavali smo se u hodu, a prvenstvo je već bilo počelo i bilo je neophodno da vodimo računa o rezultatima. Mislim da je u takvim okolnostima izvučen maksimum. Na nekoliko mečeva smo se više pitali za ishod i bili bliži pobedi – kaže Slobodan Novaković.

Kabel je sastavljen, uglavnom, od mladih igrača iz škole Vojvodine, a kapiten je naveo nekolicinu za koje smatra da su odskočili.

– Imali smo više momaka koji su došli ove sezone i debitovali su u seniorskom fudbalu pa je bilo neophodno vrema da se naviknu. Moram, ipak, da izdvojim Vanju Apostolovskog i Aleksu Batosa, napravili su veliki iskorak u odnosu na prethodnu sezonu i dali veliki doprinos uspešnim rezultatima. Nadam se da će sa ostalim igračima iz naše ekipe dobiti priliku u Vojvodini.

Novaković je najstariji u ekipi i mlađi saigrači gledaju u njega kad im treba pomoć.

– Mnogi su za nas govorili da ćemo se boriti za opstanak ili u najboljem slučaju da ćemo biti u sredini tabele, ali pokazali smo da možemo mnogo. Nije to lako dete sam Vojvodine i kad sam počinjao „bacili su me u vatru“ i morao sam da se snalazim. Niko od starijih nije se toliko brinuo o saigračima, kao što se to sada radi.

Bodovni zaostatak za vodećim Slovenom nije veliki, samo šest bodova. Kabel je Rumljane pobedio na svom terenu, što pokazuje o ozbiljnom pristupu cele ekipe.

– I to predstavlja iznenađenje. Trijumfovali smo protiv lidera i nemamo čega da se plašimo. Nezgodno je što gostujemo GFK Slovenu i Železničaru i biće teško ali možemo da igramo sa svima. Sve to može da se okrene. Prvo mesto nije daleko postavili smo ga kao cilj i nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo – jasan je Novaković.

N. Rakanović

Izvor: www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

SLOBODAN NOVAKOVIĆ, VEZISTA KABELA, ZADOVOLJAN REZULTATIMA U PRVOM DELU SEZONE

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina