Search
Close this search box.
Screenshot_20240109_092839_com.huawei.browser_edit_225394724070814
VREME ČITANJA: 2 min

ZDRAVLJE I GOLOVI U PRVOM PLANU

MILOŠ SAVANOVIĆ, NAPADAČ NAFTAGASA O ŽELJAMA ZA NOVU

Miloš Savanović, u poslednjih nekoliko godina, jedan je od najboljih strelaca srpskoligaške „Vojvodine”. Brzonogi ofanzivac Naftagasa u jesenjoj sezoni pogodio je mrežu devet puta i upisao pet asistencija. Praznike je proveo u krugu porodice, kako reče, u prijatnoj i radosnoj atmosferi.

– Uz ćerkicu Sofiju, koja je 16. decembra napunila dve godine, supruzi Lauri i meni je najlepše. Okićena jelka, pokloni, razne igrice, upotpunili su praznične dane, za božićne smo bili i kod kuće i kod naših roditelja, bilo nam je lepo. Porodica je iznad svega, uvek bila i ostala – kaže golgeter Naftaša.

Naglasio je da jedva čeka početak priprema i da se pauza odužila.

– Ne mogu bez fizičkih aktivnosti, trčim i vežbam u teretani, svakog dana isplaniram da odradim trening. Ne igram na turniru u Kristalnoj dvorani i više mi prija sticanje fizičke spreme kroz individualni trening. Dočekaću spremno prve treninge kod trenera Predraga Kandića.

Anazirao je učinak u jesenjoj sezoni uz zaključak da su mogli osvojiti više od 25 bodova i biti iznad pete pozicije.

– Trebalo da upišemo više od otm potr, imali smo mnogo šansi u svih šest mečeva koje smo izgubili. Morali smo naš teren da učinimo neosvojivim i tri poraza i remi kod kuće, nisu doneli bolji šasman. Plen su odneli Jedinstvo, OFK Bačka i Sloven, sa Podunavcem smo odigrali nerešeno, a sa samo polovinom izgubljenih bodova, bili bismo blizu jesenjem lideru Slovenu. Bili smo favoriti i prednost teren nismo iskoristili.

Smatra da će u nastavku biti bolje i da će ispraviti ono u čemu su grešili.

– Treba nam više koncentracije i smirenosti u ofanzivnom delu, strpljenja u svim segmentima igre – jasan je Savanović. – Došao je Stefan Popov i bićemo dobar tandem u napadu. Voli da igra u centru, dok ja probijam po bokovima i moći ćemo dobro da se dopunjujemo i dolazimo u šanse. Željan je izazova, poznaje saigrače, trenera Kandića i odabrao je dobar put. Nikola Kovačević, drugi novajlija, ima status bonusa i zaoštriće konkurenciju u defanzivi. Mlad je debitovao na terenima „Vojvodine“ braneći boje Radničkog i sigurno će biti od pomoći.

Novogodišnje i božićne želje usmerene su ka golovima.

– Na prvom mestu je zdravlje, to prvo poželim porodici i ostalima. Pošto sam vezan za fudbal i godinama igram, golovi su druga želja. Biće ih više nego jesenas, a ako ne pogodim, imam saigrače koji znaju da predvide moje poteze i asistencije. Bitno je da Naftagas beleži dobre rezultate. Stabilan smo klub u svakom pogledu i činjenica da niko ne želi da ode, a da mnogi žele da dođu, jasno govori da je reč o kvalitetnoj sredini i dobro organizovanom kolektivu – jasan je Miloš Savanović, prvi strelac Naftagasa.

B. C.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

ZDRAVLJE I GOLOVI U PRVOM PLANU

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina