Search
Close this search box.
JEDINSTVO-BANATSKO-KARADJORDJEVO
VREME ČITANJA: 2 min

SAVKOV I KOCKAR ZADUŽILI OPREMU

JEDINSTVO (BANATSKO KARAĐORĐEVO) ANGAŽOVALO POJAČANJA ZA LEPŠE PROLEĆE

Prva pojačanja stigla su u Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva.

Novajlije u članu vojvođanskog „Istoka” su golman Datšbor Savkov i napadač Stefan Kockar.

Oko prinova angažovao se Dragan Radaković. Poslednjih pola godine nije bio u klubu, prethodnu deceniju nalazio se na funkciji potpredsednika i u prošloj trci Karađorđevčani su bili treći, prethodne tri godine odmah iza lidera. Jesenju sezonu Jedinstvo je završilo na 14. mestu sa 13 bodova, korak ispred kovinskog Radničkog i četiri ispred BAK- a.

– Iz porodičnih razloga nisam mogao da se posvetim klubu i sad sam se vratio. Povukli su me slabi rezultati da se ponovo angažujem, jer Jedinstvo ne zaslužuje ove pozicije i treba da se bori, kao poslednjih godina, za vrh tabele. Primili smo 35 golova, najviše u karavanu i angažovan je iskusni golman Savkov, Kockar će sigurno pojačati ofanzivni deo tima – rekao je Radaković.

Savkov je rođen 1990. godine, ponikao je u Bežaniji, bio je kadetski reprezentativac i posle nekoliko klubova, tri godine čuvao je mrežu OFK Kikinde.

– Tri sezone igrao sam protiv Jedinstva i hteli su me i ranije. Ugovorom sam bio vezan za Kikinđane i nisam mogao da prihvatim ponudu. Sad su se kockice složile i prihvatio sam poziv. Spreman sam i hoću da pomognem i uzvratim za gostoprimstvo. Liga mi je poznata i moći ćemo sa svima u nadigravanje – kaže golman Savkov.

Kockar je devet godina mlađi, pored OFK Kikinde, igrao je za obližnje klubove, Slobodu (Novi Kozarci), Crvenu zvezdu (Rusko Selo), a došao je iz kikindskog Žak-a.

– Znam da su Karađorđevčani dobro organizovani i brzo sam se dogovorio sa Radakovićem. Nadam se da ćemo lepo i dugo sarađivati. Jedinstvo zaslužuje više i kroz rezultate treba da se vrati na mesto koje je zauzimao predhodnih godina. Uveren sam da ćemo, u nastavku trke, ostvariti uspehe i biti daleko iznad opasne zone – istakao je Stefan Kockar, novi ofanzivac Jedinstva.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”