Search
Close this search box.
dalija2
VREME ČITANJA: 3 min

SEĆANJA VOJISLAVA KESIĆA, ČLANA POBEDNIČKE EKIPE NA DNEVNIKOVOM TURNIRU 1996. GODINE

Na osnovu utakmica prvog kola na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu moguća je definicija još jednog iskoraka u pravcu reafirmacije jednog od najkvalitetnijih turnira u drugoj polovini prošlog veka u jugoslovenskom podneblju.

Prvi filter nagovestio je kvalitet dostojan tradicije duže od šest decenija. U drugom kolu po nokaut sistemu (u šesnaestini finala, 8. i 9. januara) u takmičenje se uključuju i četiri nosioca, prošlogodišnji polufinalisti, sa braniocem trofeja, ekipom Skajoptika na čelu. Kvalitet uočen na terenu male Spensove dvorane, prati i organizacija takmičenja za primer. Ni jedna predstavka ili žalba, posle 64 odigrane utakmice u sedam kategorija, najbolji su indikator odlične pripreme i rada u svim segmentima organizacije. Ovoga puta izostali su i primedbe na „dežurne krivce“, sudije na turniru.

  • Sačekao bih još za ocenu odličan, pred nama su tek okršaji gde se kvalitet od proseka razdvaja – ceni Vojislav Kesić, referent za OKP ligu i ženski fudbal u FSV, zadužen za delegiranje sudija i praćenje njihovog učinka. – Neka ocena bude vrlo dobar, za sada. Pažljivo smo odmerili i sudije smo birali sa lista Srpske i Vojvođanske lige. Tradicija Dnevnikovog turnira isključuje improvizaciju, sve mora da bude na visokom nivou. U žaru borbi bude prigovora, s vremena na vreme, ali na kraju sve završava stiskom ruke i zajedničkom željom da regularnost bude u osnovi svake rasprave.

Satnica drugog kola 6. januara u Dnevniku
Utakmice šesnaestine finala Dnevnikovog turnira u seniorskoj konkurenciji po rasporedu su 8. i 9. januara. U istom terminu na programu je i rasplet po grupama u konkurencijama petlića, pionira, kadeta, omladinaca i veterana. Na našim sportskim stranicvama donosimo kompletan raspored i satnicu 6. januara. Poletarci su stigli do završnice. U polufinalnim utakmicama 13. januara, sastaju se: Feniks – Naur i Kraljev park – Trijumf 021.

Kesić je, inače i sekretar sudijske organizacije grada Novog Sada. Svojevremeno je i sudio na Dnevnikovom turniru, ali ga za tradiciju našeg takmičenja za ponos više veže prijatno sećanje na 1996. godinu i trijumf ekipe Cvećara Dalija. Bila je to ekipa Vošinih klinaca, jedna od najuspešnijih generacija omladinske škole, iz koje su čak šestorica igrača postigli zavidne fudbalske karijere. Od ove godine stanovnik Kuće Dnevnikovih legendi Damir Stojak, igrač Dalije te godine dvostruko je nagrađen, kao najbolji igrač i najuspešniji strelac turnira. Golman te ekipe bio je naš sagovornik, Vojislav Kesić.

  • Te godine mi smo trijumfovali u konkurenciji 136 ekipa –priseća se Kesić. – Kakva je to završnica bila: pobedimo slavni Fu-bo-džu u četvrtfilanu, u polufinalu smo bili bolji od slavonske ekipe Škorpioni, a u nezaborvanom finalu dobijemo Ofset print. Bila je to plejada majstora malog fudbala, kakvu je teško ponoviti: Šparović, Stanojev Lerinc Stojak, Jovanović, Cilinšek… Bilo je to vreme kada su aktivni igrači svojom pojavom na terenu podizali nivo takmičenja i publčiku privlačili. Danas smo uskraćeni za njihov nastup. Zahtevi modernog fudbala koje treneri u klubovima slede ne dozvljljavaju takav luksuz. Međutim, Dnevnik je uspeo da posle dve godine pauze vrati turnir na nivo koji okupi 160 ekipa. Podatak da je znatno poraslo interesovanje među mladima znači i zalog za budućnost turnira. Lično sam povratak na turnir doživeo kao najlepši poklon sebi za sve što sam, zajedno sa generacijom sjajnih momaka, ugradio u sportski niz kojim se Novi Sad ponosi.

L. Bakmaz

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

SEĆANJA VOJISLAVA KESIĆA, ČLANA POBEDNIČKE EKIPE NA DNEVNIKOVOM TURNIRU 1996. GODINE

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE