Search
Close this search box.
526806_ivanjanjic1_f
VREME ČITANJA: 2 min

REZULTAT NAPORNOG I VREDNOG RADA: Klub je ove kalendarske godine beležio fenomenalne rezultate, što su svi prepoznali!

Mogli bi pisati još mnogo šta, ali priznanje sve govori.

Bliži se kraj kalendarske godine, klubovi se već uveliko nalaze na zasluženom zimskom odmoru, dok gradski savezi završavaju dugogodišnju praksu ozvaničenja najboljih pojedinaca.

Proteklog vikenda održana je svečanost u Užicu povodom dodele nagrada, i jedna od njih stigla je u redove aktuelnog jesenjeg prvaka Zapadno-moravske zone. Najbolji sportski trener u Užicu za 2023. godinu je šef stručnog štaba Jedinstva Putevi, Ivan Janjić (44).

Janjić je krajem meseca septembra proslavio veliki jubilej, 100 godina na klupi užičkog kluba, što je veliki uspeh da trener u četvrtom rangu takmičenja u našoj zemlji provede toliko vreme na klupi jednog tima. Prolećnim odličnim rezultatima prošle sezone ekipa je stigla do zvanja vicešampiona, a u aktuelnom prvenstvu napravljen je korak dalje.

Janjić sa nagradom

Jedinstvo zimsku pauzu provodi na liderskoj poziciji, sa šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, i sa jako velikim šansama da se ekipa vrati u Srpsku ligu Zapad, gde se poslednji put našla u sezoni 17/18. 

Janjić je do kraja jesenjeg dela prvenstva sakupio 109 utakmica na klupi Jedinstva, zabeležen je učinak od 69 pobeda, 17 nerešnih susreta i 23 poraza. Njegov tim je na tim mečevima zatresao mrežu rivala u 288 navrata, dok je njihov golman savladan u 112 situacija. 

Jedinstvo i Janjić su u dosadašnjem periodu zajedno osvojili Kup OFS Užice, a na dobrom su putu da se klupske vitrine obogate novih peharom, i to onim koji ima veću vrednost, jer garantuje i plasman u viši rang takmičenja.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad