Search
Close this search box.
573066_image2_f-1
VREME ČITANJA: 2 min

PRVO MESTO PRAVA MERA NAŠEG KVALITETA: Predsednik KFK Ravna Gora Barajevo najavljuje nastavak trke za tron u zonskoj ligi Beograd!

Filip Zeković: Jesenja polusezona je pokazala da imamo „štofa“ za viši rang, uz adekvatna pojačanja, primarno na mestu napadača, možemo prvi da prođemo kroz cilj.

Početkom takmičarske godine su sklopili „pakt“ kako bi produžili sportski život kluba, a na polovini borbe za bodove zauzimaju treće mesto – KFK Ravna Gora Barajevo je jesenas kao kolektiv dokazao ozbiljne namere da se domogne srpskoligaškog karavana.

Koliko ste zadovoljni jesenjom polusezonom?

– Zadovoljstvo je prisutno jer imamo pozitivan bilans na pauzi između dva dela prvensta od 15 mečeva, upisali smo devet pobeda – naglasio je za portal Republika.rs, predsednik KFK Ravna Gora Barajevo, Filip Zeković.

Jesenja polusezona je potvrdila ekipni kvalitet.

– Kako je takmičenje odmicalo, naši fudbalski „apetiti“ su, shodno rezultatima, rasli. Svesni smo da, uz pojačanja, možemo do Srpske lige Beograd.

Takmičenje na Beogradskom „severu“ bi bilo po meri svih u klubu.

– Prava liga za naš klub, novi izazov za sve.

Poslednja utakmica u prvom delu takmičarske godine je potvrdila visoke ambicije Barajevaca.

– Potvrdili smo da plasman nije slučajan, naprotiv. Derbi sa ekipom Budućnosti smo igrali oslabljeni, to nije naše najbolje izdanje od jesenas. Izgubili smo jednu bitku, ne i „rat“.

Da li su Vam Dudovčani najozbiljniji konkurent za sam vrh tabele?

– „Zona“ je vrlo izjednačen rang, možda i najizjednačeniji od kada sam u amaterskom fudbalu, a dugo radim ovaj posao. Upravo to je „draž“ ove lige i toliko će uspeh biti veći kada i ako ga ostvarimo.

Za „napad“ na prvo mesto su potrebna – pojačanja.

– Veći deo jesenjeg dela prvenstva smo odigrali bez klasičnog „špica“ iako je na „probi“ bilo tri fudbalera, ali nisu prošli „filter“ trenera, pa je prvi na listi želja proveren napadač, ali jednako ćemo da ojačamo konkurenciju u defanzivi i „vezi“.

Da li je neko od igrača tražio „ispisnicu“?

– Samo jedan fudbaler je otišao iz Barajeva, ostali žele da završe započeti posao sa nama. Jasno je već sada da „kostur“ tima ostaje isti što garantuje i dobru atmosferu u svlačionici i van nje kao i u „prvom poluvremenu“ takmičenja.

Na primeru KFK Ravna Gora Barajevo „fuzija“ se pokazala kao pravi potez.

– Za nas je to bila spasonosna odluka da dobijemo adekvatne uslove za rad i napredak, a Barajevu smo doneli neophodnu, svežu energiju u vidu igračkog kadra.

Na radost posebnog dela sportske javnosti KFK Ravna Gora Barajevo o(p)staje na malim beogradskim terenimna.

– Nastavljamo da se borimo za mesto na fudbalskoj mapi Srbije koje nam, po mom mišljenu, pripada. Srpska liga bi bila uspeh po meri svih u klubu – nagovestio je prvi čovek Ravnogoraca.

Filip Zeković sa KFK Ravna Gora Barajevo na pobedničkom koloseku i u nastavku takmičarske godine.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone