Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 4 min

PRED NJIM JE BLISTAVA KARIJERA: Mladi stručnjak koracima od sedam milja grabi ka vrhu – o njemu će se tek pripovedati!

Iza njega je već sada bogato trenersko iskustvo, ali i potencijal da dosegne neslućene visine.

Fudbaleri GFK Jagodine jesenji deo šampionata u okviru Srpske lige Istok okončali su na visokoj četvrtoj poziciji sa ukupno 27 osvojenih bodova.

Popularni “ćurani” su zabeležili skor od osam pobeda, tri remija i četiri poraza, ali se čini da je borba za lidersku poziciju u ovom momentu izgubljema, s obzirom da trenutno imaju 18 bodova manje u odnosu na lidera kruševački Trayal, mada i pored navedenog u gradu na obali reke Belice, niko ne gubi nadu da se i nemoguće ipak može ostvariti.

Naš portal je imao tu čast da razgovara sa pomoćnim trenerom Jagodinaca, Jovanom Denisom koji nam je na startu govorio o svom dosadašnjem fudbalskom putu:

– Moja igračka karijera je kratko trajala. Nastupao sam za Hajduk iz Kule, ali me je teška povreda prednjih ukrštenih ligamenata kolena sprečila da na zelenom tepihu ostvarim nešto više. Već u 21, ili 22. godini sam shvatio da neću uspeti da stignem do superligaškog karavana i u tom momentu sam gotovo u potpunosti digao ruke od fudbala – istakao je mladi stručnjak, a zatim i ispričao samo deo svoje filmske životne priče:

– Sasvim slučajno, na poziv prijatelja sam postao trener u mlađim kategorijama kulskog Hajduka. U tom momentu sam imao stabilan državni posao i redovnu platu, ali me je srce vuklo na teren. Odrekao sam se svega toga, dao otkaz u firmi i posvetio se trenerskom pozivu u klubu koji je u tom momentu imao samo nekoliko dečaka u školi fudbala. S obzirom da živim u Vrbasu, u Kulu sam na treninge putovao biciklom, ali malo po malo, vrednim i marljivim radom uspeli smo da oživimo školicu fudbala i da stignemo do nekih 120 polaznika za godinu i osam meseci.

Vera u sebe i istančani fudbalski njuh su se isplatili:

– Usledio je odlazak u Školu fudbala Dunav iz Bačke Palanke u kojoj sam se zadržao dve godine, a zatim sledi poziv iz somborskog Radničkog da preuzmem poziciju pomoćnog trenera. Nakon toga sledi saradnja sa Dušanom Đokićem u kraljevačkoj Slogi, da bi zajedno uspeli da spasimo omladinsku ekipu Voždovca od ispadanja iz lige.

Neverovatan uspeh je ostvaren na klupi GFK Jagodine:

– Učinili smo neverovatnu stvar. U finalu Kupa FS Regiona istočne Srbije savladali smo tadašnjeg prvoligaša Trayal iz Kruševca, da bi nakon osvajanja trofeja u pretkolu eliminisali zaječarski Timok 1919, a u prvojrundi Kupa Srbije eliminisao nas je Novi Pazar nakon velike borbe sa 2:1, a treba napomenuti da su Pazarci u tom momentu bili lideri Superlige i da su pre toga savaldali Partizan.

“Ćurani” su trenutno četvrtoplasirana ekipa istočne grupe srpskoligaškog karavana, čini se da je borba za vrh izgubljena, ali…

– Naš cilj svakako jeste viši rang takmičenja. Trayal je prilično odmakao svim ostalim klubovima, ali se ne bi ni takmičili da ne smatramo da možemo da stignemo do vrha. Ipak, u ovom momentu je realnije da se borimo za drugu poziciju, a da u narednoj takmičarskoj godini napadnemo plasman u viši rang. U klubu se ozbiljno radi. Rekonstrukcija terena je u toku i uslovi će u narednom periodu biti idealni.

Otkrio nam je Denis još jednu “tajnu”:

– U ovom momentu smo bez šefa stručnog štaba. Za tu poziciju figurira nekoliko imena, a kada predsednik kluba bude poklonio poverenje nekom od stručnjaka, uslediće i jačanje igračkog kadra. Važna je činjenica da posedujemo okosnicu tima koja će se samo nadograđivati u cilju ostvarenja klupskih težnji.

Kada je reč o ličnim planovima Jovan Denis je istakao:

– Za sada ne planiram da radim kao prvi trener neke ekipe. Idem korak po korak. Moram naglasiti da sam u prethodnom periodu radio i kao skaut. Na toj poziciji sam u Radniku iz Surdulice pronašao Nikolu Radmanovca, centralnog beka koji je u Surdulicu stigao za par hiljada evra neophodne kotizacije, a zatim je prodat za 200.000 evra u Rusiju. Takođe sam jedan period radio za švajcarsku agenciju “Atlas” i tom prilikom sam iz Bezela doveo u Grafičar Milorada Stajića koji trenutno nastupa za niški Radnički.

Jagodinski srpskoligaš u ovom momentu nema šefa stručnog štaba, ali ekipa ima pomoćnog trenera od kojeg će svakako mnogo toga zavisiti, a njegove godine koje nisu u srazmeri sa ogromnim fudbalskim iskustvom, jasno govore da će srpski fudbal u godinama pred nama dobiti stručnjaka o kojeg će se otimati i najveći.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok