Search
Close this search box.
PSX_20220514_195638
VREME ČITANJA: 2 min

NE MRDAM IZ NAFTAGASA

PRVOTIMAC NAFTAGASA, NIKOLA BJELICA O PETOM MESTU I POZOVIMA

Ekipa Nafgagasa iz Elemira ne može da se zamisli bez pouzdanog defanzivca Nikole Bjelice. Jesenas je na terenu proveo 1.260 minuta i samo je Marko Samardžić, za 59, ispred.

– U 12. kolu, zbog kartona, propustio sam meč protiv Prvog maja iz Rume, na našem terenu. Spreman sam ušao u sezonu, nisam sklon povredama i uvek sam bio na raspolaganju stručnom štabu. Sa Samardžićem činim tandem štopera i odbrambeni deo tima bio je najstandardniji. Po minutaži, u vrhu su i golman Nikola Galin, kapiten Nikola Grbić i levi bek Đorđe Bajić – kaže Nikola Bjelica, snažni prvotimac Naftaša.

Elemirci su srpskoligašku jesen završili na petom mestu i sa osam pobeda i remijem došli do 25 bodova.

– Ne mogu da se ne otmem utisku da smo mogli bolje i da smo propustili priliku da budemo do lidera Slovena, ili čak poravnati sa njim. Tri meča izgubili smo kod kuće, dva od Jedinstva i OFK Bačke koji su u opasnoj zoni i boriće se za opstanak i od pomenutog Slovena. Uz to, sa Podunavcem smo odigrali 1:1 i u sva četiri meča stvorili smo „more” šansi i iz dvorišta je, kao vetrom odneseno 11 bodova.

Naftaši su na gostovanjima bili odlični, pobedili Kikindu, Radnički, Tisu i Bečej i nadoknadili propušteno kod kuće.

– Uvek jurimo pobedu, otud i samo jedan remi. Poraženi smo u Kuli i Pančevu, u oba susreta bili smo više nego ravnopravni. Protiv Kuljana dva puta smo vodili i izgubili u poslednjem minutu. Moramo tokom pripremnog perioda da radi na na otklanjanju grešaka. Potrebno nam je više koncentracije i strpljenja, kako bi realizacija bila bolja. Siguran sam da će nastavak da bude uspešniji i da možemo uz bok vodećima.

Bjelica je bio strelac dva puta i to ne čudi imajući u vidu da je opasan u skoku pred protivničkim golom.

– Kod svakog prekida sam u kaznenom prostoru rivala i u svakoj sezoni upišem po tri, četiri gola. Nije mi to u opisu zaduženja, predosećam da u nastavku mogu da budem još precizniji.

Ne krije da je i u ovoj zimskoj pauzi bio izložen pozivima drugih klubova.

– Poslednjih godina, otkad sam u zrenjaninskom Radničkom debitovao u Srpskoj ligi, svakih šest meseci zvali su me drugi. Uljudno odgovorim na svaki poziv i kažem da ne mrdam iz Naftagasa. Zvala su dva kluba, valjda su to i drugi čuli, pa više ne zovu. Ovde sam dve godine, pomogao sam za plasman među srpskoligaše i 18 meseci smo u „Vojvodini“. Lane smo bili treći, očekujem da to ponovimo, možda budemo i bolji – zaključio je Nikola Bjelica.

Budimir Cvijetić

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

NE MRDAM IZ NAFTAGASA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina