Search
Close this search box.
IMG_3914
VREME ČITANJA: 2 min

NA PROLEĆE JOŠ BOLJI

MILAN BAČVANSKI JEDAN OD NAJKORISNIJIH IGRAČA NAFTAGASA

Milan Bačvanski je prošle zime prešao iz Radničkog u Naftagas i pružio niz dobrih igara. Kao što su ga u zrenjaninskom srpskoligašu smatrali jednim od najkorisnijih igrača, tako je i kod Elemiraca, stigao kao desni bek, a kad je prebačen u vezni red, postao je još produktivniji.

– Igram što trener Predrag Kandić zahteva, u vezi sam na obe strane, često u sredini, a kad neko od bekova nedostaje, tu sam da popunim mesto – kaže Bačvanski koji je prošao školu OFK Beograda i pre tri godine vratio se u banatsku ravnicu.

Brz je i probojan, a zbog preciznog udarca, zadužen je za izvođenje kornera i slobodnih udaraca.

– Opasni smo u prekidima igre, dobri u skoku i znamo da pogodimo mrežu. Napadač Miloš Savanović ume da odvuče protivničke igrače na bokove i otvara nam prostor da zapretimo kroz sredinu, iz drugog plana.

736 minuta je u prvom delu sezone odigrao Milan Bačvanski

Jesenas je na terenu proveo samo 736 minuta, postigao gol i upisao tri asistencije.

– Minutaža je manja jer sam se povredio u drugom kolu na gostovanju u Kuli. Pauzirao sam četiri meča i u petom, protiv Dinama 1945, ušao u igru u finišu. Zbog parnih kartona izostao sam u susretu protiv Prvog maja.

Sa setom gleda na plasman, Elemirci su upisali osam pobeda, remi i šest poraza i odmaraju na petoj poziciji.

– Svi pominjemo poraze kod kuće od Jedinstva i OFK Bačke, zbog njihovog položaja na tabeli, sa Podunavcem je bilo 1:1, pobedio nas je Sloven, ali bili smo tragičari i na gostovanjima. Kad se samo setim duela u Kuli, dva puta smo vodili, dobro igrali i u 89. minutu izgubili. Bilo je još grešaka na strani i ne mogu, a da se ne otmem utisku, da smo morali imati više od 25 bodova i da budemo odmah uz Sloven. Uveren sam da ćemo u nastavku „Vojvodine“, biti uspešniji.

Svaki trener voleo bi ga u ekipi. Potkovan je fudbalskim znanjem, vredan i neumoran na terenu i uvek maksimalno posvećen.

– U Elemiru je dobro i ne pada mi na pamet da menjam sredinu. Ovde sam godinu dana, a kao da sam pet, prihvatili su me otvorena srca i moram da uzvratim. Izgradili smo odličnu atmosferu i krasi nas kolektivni duh. Kad se pogon zajedno raduje pobedama i tuguje posle poraza, znači da je dobar – jasan je Milan Bačvanski, jedan od aduta Naftaša.

B. C.

POLJOPRIVREDA

Bačvanski je iz Jarkovca, sela u sečanjskoj opštini. Stanuje u Zrenjaninu, ali često je u roditeljskom domu.

– Kad su poljoprivredni radovi u toku, koristim slobodno vreme da pomognem. Da li je u pitanju setva, berba, bilo koji radovi, trudim se da budem od koristi. I to je dobro za očuvanje kondicije i snage— kaže prvotimac Naftagasa.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

NA PROLEĆE JOŠ BOLJI

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina