Search
Close this search box.
387493080_1749077785592016_6908505274111943168_n
VREME ČITANJA: 2 min

ĐOKIĆ: IGRALI SMO NAJLEPŠI FUDBAL

ŽELEZNIČAR IZ INĐIJE KAO NOVAJLIJA U SRPSKOJ LIGI ZIMUJE NA DRUGOJ POZICIJI

Železničar je kao novajlija na srpskoligaškoj sceni Vojvodine, bez konkurencije, iznenađenje jesenjeg dela trke za bodove i status. Klub iz Inđije je, iz kola u kolo, demonstrirao silu, želeći svima jasno da stavi do znanja da su iz 30ne došli ne da se bore za opstanak, već za vrh, od kojeg ih deli jedan stepenik. Slavoljub Đokić je ofanzivac koji je pokazao da bez pardona rešeta mreže rivala i definitivno je jedan od najzaslužnijih za to što se Železničar kao novajlija u ligi nalazi na drugoj poziciji, a o borbama koje su vođene jesenas zborio je biranim rečima:

– Generalno, kad se podvuče crta možemo i moramo da budemo zadovoljni. Došli smo iz Zone i napravili, da tako kažem, „bum”… Smatram da smo igrali najlepši fudbal u ligi i ostaje žal za prvim mestom. Domaći teren nam je pravio probleme, kod kuće smo gubili neke bodove koje nismo smeli, ali šta je – tu je.

Jasno je da je Železničar u sezonu zakoračio sa ogromnom dozom samopouzdanja, ipak, u etar ne može da ode ptanje da li su i najveći optimisti očekivali uspeh koji je ostvaren.

– U klubu je zdrava priča, čvrsti temelji, zna se ko šta radi, na nama igračima je bilo samo da dajemo maksimum, igrali smo rasterećeno, bez pritiska, bez da nešto moramo i iz toga se izrodila lepota, potom i rezultati. Prelomna je bila utakmica protiv Bečeja 1918 kad smo na njihovom terenu u 10. kolu slavili 4:0. Na tom meču smo istinski spoznali svoju snagu.

Slavoljubov učinak ogleda se u vidu devet golova i tri asistencije, na listi strelaca lige nalazi se na drugom mestu, iza iskusnog Brane Ilića koji je deset puta tresao mreže rivala.

– Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, nije malo postići devet golova, ali želeo sam da ih bude više. Prošlog proleća u Borcu postigao sam isto devet, sad sam želeo 11, pa da kalendarsku godinu zaokružim sa 20 pogodaka, ali ne ostvaruju se uvek sve želje, to znam – u setnom tonalitetu zaključio je Slavoljub Đokić, ofanzivac koji je bio jedna od najčvršćih karika u taboru srpskoligaša iz Inđije.

J. Radisavljević

ŽELEZNIČAR ILI NOVA STANICA, PITANJE JE SAD?

Dešavanja tokom zimske pijace biće prilično turbulentna, Đokić bi kao neko ko iza sebe ima idealnu polusezonu mogao da dobije ponudu koja se ne odbija. Nije tajna da se neki već raspituju za mladog ofanzivca, ali u ovom trenutku se ne može ni naslutiti gde bi mogao da nastavi karijeru, ako se rastane sa Železničarom.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

ĐOKIĆ: IGRALI SMO NAJLEPŠI FUDBAL

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina