Search
Close this search box.
564771_crvenazvezda_f
VREME ČITANJA: 2 min

NAKON FURIOZNOG STARTA, NEKOLIKO KIKSEVA NAS JE KOŠTALO BOLJEG OSTVARENJA: Trener Crvene zvezde zna kako se stiže do cilja – istrajaćemo u ovom maratonu!

Crveno-beli su mogli i morali da zabeleže bolja ostvarenja.

Fudbaleri Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga prvi deo šampionata u okviru Beogradske zone okončali su na 11. poziciji sa skorom od četiri pobede, tri remija i osam poraza i ukupno 15 osvojnih bodova.

Opšti je utisak da su crveno-beli mogli na zimski odmor da odu sa znatno većom zalihom bodova, ali je realnost takva da će se ekipa narednog proleća boriti za opstanak u četvrtom stepenu srpskog klupskog fudbala.

Sumirajući ostvareno u prethodnim mesecima, trener Vedran Mitrović je izjavio:

– Jesen i nije bila toliko loša kada imamo u vidu da smo se u hodu pojačavali. Sa izuzetkom Stojčeva i Stojanovića, većina igrača je od 2000. do 2003. godišta. Furiozno smo počeli, slavil ismo protiv Balkan Mirijeva 6:1, ali nas je nekoliko kikseva koštalo boljeg plasmana, Sve je to splet okolnosti, ali donekle i posledica mladosti.

Strateg koji je letos stigao u redove crveno-belih, ističe i svoje impresije vezane za klub i ekipu:

– Zadovoljan sam odnosom uprave prema igračima. Sve funkcioniše dobro, tako da smo produžili saradnju. Za sada nema promena u igračkom kadru. I dalje ćemo ozbiljno računati na sjajne mlade igračeTirnanića, Filipovića, Mutavdžića, Miladinovića, Avrama, Uroša Nikolića i Mitića, kao i na iskusnije STojčeva, Đurića, Stojanovića, Miloševića, Teofilovića,… Nastojaćamo i da se pojačamo. Znamo da iz Zone ispada šest ekipa, tako da nam predstoji žestoka borba – istakao je u razgovoru za “Sportski žurnal” Vedran Mitrović, a zatim i istakao šta na proleće može biti presudno:

– U prva četiri kola izmerićemo se sa Balkanom, Kaluđericom, Baćevčanima i Medoševčanima. Protiv direktnih rivala bi smo mogli da osvojimo kljulen bodove. Nadamo se da ćemo tokom proleća brzo stići do mirne luke, ali znamo da je sve ovo maratom i da će biti klackalica. Sve ekipe od sedmog mesta će se boriti za opstanak i smatram da će biti potrebno najmanje 40 bodova da bi se do toga i stiglo. Učinićemo sva da istrajemo – zaključio je strateg crveno-belih.

Kada je reč o startu zimskih priprema, ekipa će se okupiti 21. januara, a premijerni prolećni meč u borbi za bodove odigraće protiv Balkan Mirijeva, ekipe koja se trenutno nalazi na sedmoj poziciji sa osam bodova više u odnosu na sastav iz Malog Mokrog Luga.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone