Search
Close this search box.
OFK-BACKA-BACKA-PALANKA
VREME ČITANJA: 3 min

LEPŠA SLIKA NA PROLEĆE

Najhladnija zima, gledajući vojvođanske terene, biće u Bačkoj Palanci. Bivši superligaš zakucan je za poslednje mesto, osvojio je 11 bodova, dva manje od rumskoj „1. maja”, četiri od Jedinstva (Stara Pazova) i Tise, pet od kulskog Hajduka 1912, sedam zaostaje za Bečejcima i Zrenjanincima…

Mihajlo Jelić, centarfor iz Podgorice, stigao je u OFK Bačku poslednjeg dana prelaznog roka, ispod potpisa bivšeg napadača Timoka 1919 i crnogorskih, slovenačkih i poljskih klubova, piše da je „direktan krivac“ za osvajanje sedam bodova.

– U poslednjim minutima utakmica obično sam bio strelac, ali da sam imao malo veću minutažu, bio bih još korisniji za ekipu. Dugujem zahvalnost svima iz kluba, naročito bivšem treneru Trivi Iliću, iskusni stručnjak čekao me više od dva meseca, a prethodno je odobrio da dođem u OFK Bačku. Verovao je u mene, sa svima sam dobro sarađivao, a obaveze sam odradio profesionalno – kaže Mihajlo Jelić.

OFK Bačka je u poslednjem kolu igrala 2:2 sa Kabelom. Domaćin je vodio, Novosađani su preokrenuli rezultat, a Jelić je pogodio mrežu bišeg prvoligaša sa Štranda, za remi.

– Imao sam tri dobre šanse, dva puta pogodio sam stativu, ali kao kruna zalaganja i htenja stigao je gol za 2:2. Primili smo dva gola za tri minuta, žao mi je što na završetku prvog dela prvenstva nismo osvojili plen.

Prethodno je pogodio mreže Nafgagasa u Elemiru, za 3:2, a u Bačkoj Palanci bio je precizan u duelu sa Kuljanima – 2:1.

– Na deset utakmica tri puta sam bio strelac, mogao je učinak da bude još bolji da sam nešto više vremena proveo na terenu. Za ekipu sezona nije bila za pohvalu, verujem da ćemo već od prvog prolećnog kola da krenemo sa poslednjeg mesta, a kako stvari stoje ostaću u OFK Bačkoj. Idealna je sredina, dobar tim, osećao sam se kao u Podgorici.

Naslednik Siniše Jelića nekadašnjeg napadača Obilića iz šampionsknjh dana, kasnije internacionalca u Portugaliji, na Kipru i u Aziji, pronašao je razloge jesenjeg timskog kraha. –

– Nismo bili disciplinovani u igri, često smo padali kad primimo gol, tako je bilo na utakmici sa Kuljanima. Vodili smo, pa primili gol i na kraju pobedili. Lako smo primali golove, a mučili smo se da ih postignemo. Verujem da će biti druga priča na proleće, naravno, sa pojačanjima. Biće novajlija, jesenja sezona je za zaborav, ipak, posle svake kiše, stiže sunce.

Mihajlo Jelić osvrnuo se i na prvenstvo Srpske lige „Vojvovdina“.

– Rivali u borbi za opstanak biće nam „1. maj” i Jedinstvo. Sa Rumljanima i Staropazovčanima, ali i sa još nekoliko najbližih protivnika, vodićemo žestoku trku za spas. Bila bi velika šteta da OFK Bačka ispadne! Zanimljiva će biti borba za prvo mesto, GFK Sloven i Železničar (Inđija) najbolje su ekipe i imaju najveće šanse da se plasiraju u Prvu ligu. Tipujem da će Rumljani završiti takmičenje na tronu i da će za pola godine biti u jačem društvu – rekao je Mihajlo Jelić.

D. Jovanović

Izvor: www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

LEPŠA SLIKA NA PROLEĆE

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina