Search
Close this search box.
Screenshot-2023-11-30-at-19-12-53-savanovic-naftagas-Google-pretraga
VREME ČITANJA: 2 min

NIGDE IZ NAFTAGASA

GOLGETER MILOŠ SAVANOVIĆ OSTAO VERAN ELEMIRCIMA

U svakoj prvenstvenoj pauzi, Miloš Savanović (27), napadač Naftagasa, želja je drugih klubova. Tako je bilo dok je, u dva mandata, bio centarfor zrenjaninskog Radničkog, OFK Bečeja, Borca iz Sakula… U svakoj ekipi bio je prvi strelac tima.

– Među Naftašima je odlično i pozivi drugih nisu interesantni, ovde imam što mi treba, dobre saigrače, tim, atmosferu, pažnju… Zrenjaninac sam, Elemir je blizu, zasnovao sam porodicu, fudbal volim i već sam se uželeo ugakmica – kaže Savanović, najbrži ofanzivac u srpskoligaškoj „Vojvodini.

Pre 18 meseci došao je u klub i u debitanskoj sezoni Elemiraca postigao 15 golova. Iako se učinak napadača meri kroz golove, Savanović nije opterećen listom strelaca.

– Važna je pobeda i često sam bio asistent i srećan kad saigrač pogodi. Uvek sam isticao timsku igru, zajedništvom se dolazi do trijumfa.

Elemirci su jesenju sezonu završili na petoj poziciji i iz osam pobeda i remija upisali su 25 bodova i zaostaju osam koraka iza Slovena, četiri iza Železničara, a OFK Kikinda i Kabel su dva boda ispred.

– Lako smo ispustili vrh. Poraženi smo od Jedinstva, OFK Bačke i Slovena u našem dvorištu, odigrali 1:1 sa Podunavcem i nismo bili nadigrani. U prvom kolu nastavka treba da se revanširamo Pazovčanima. Izgubili smo kod kuće 11 bodova, sa pet manje duvali bismo Slovenu za vrat. Propustili smo mnogo šansi i kad se mreža ne pogodi, sledi kazna.

Izabranici trenera Predraga Kandića propuste kod kuće, nadomestili su na gostovanjima.

– Upisali smo četiri pobede i stiče se utisak da su nam izdanja na gostovanjima, bila bolja. Za domaći teren treba nam više strpljenja i koncentracije i što se bližio kraj jeseni, bili smo sve bolji.

Za prolećnu sezonu poruka je jasna:

– Imamo dobar tim, mnogo iskusnih, ali i dobrih mladih igrača. Jurišaćemo da budemo što bliži vrhu i da potvrdimo kvalitet. Za 18 meseci klub i tim su silno napredovali i rivali Naftagas uvažavaju. Poštujemo sve i možemo u nastavku više od prvog dela. Optimista sam – kaže Miloš Savanović.

B. C.

UVEK NA METI RIVALA: Miloš Savanović FOTO: Ž. Šemić

DEVET GOLOVA

Od 23 gola Naftaša, devet je postigao Savanović. Petorica su pogodila mrežu po dva puta – Nikola Bjelica, Miljan Milivojev, Marko Renić, Vladimir Stepanov, Milan Vidić – po jednom Milan Bačvanski, Uroš Markoski, Aleksandar Panić, Marko Samardžić.

MINUTAŽA

Stručni štab imao je dvadesetak igrača, pa su nekad povrede i kartoni donosili probleme oko sastava tima. Najviše minuta na terenu proveo je Samardžić (1.319), iza njega su Bjelica (1.260), golman Nikola Galin (1.260), Savanović (1.214), Nikola Grbić (1.211), Đorđe Bajić (1.158), Stepanov (860), Lazar Vukoje (816), Renić (768), Bačvanski (736), Panić (707), Zoran Švonja (673), Milivojev (622), Vidić (582), Markoski (525)..,

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina