Search
Close this search box.
560278_borac1_f
VREME ČITANJA: 2 min

NAGRADA IDE U PRAVE RUKE: Gol nekadašnje nade Partizana izabran za najlepši – pogodak sa preko 40 metara oduševio fudbalsku Srbiju!

Nagrada odlazi u njegove ruke.

Fudbaleri čačanskog Borca 1926 jesenji deo sezone u okviru zapadne grupe srpskoligaškog karava okončali su na liderskoj poziciji sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani pribojski FAP.

Popularne čačanske “zebre” zabeležile su skor od 13 pobeda i po jednog remija i poraza čime su sa ukupno 40 bodova stigle do jesenjih lovorika, ali se mora istaći da su Čačani u samom finišu prvog dela šampionata iskoristili dva neočekivana kiksa pribojskog kluba koji je porazima od Sloge iz Požege (0:1) i požarevačkog Mladog radnika 1926 (1:2) u samo 180 minuta fudbala upropastio sve ono što je građeno tokom celokupne jeseni.

Ekipa Borca 1926 je tokom 15 prvenstvenih mečeva postigla ukupno 38 pogodaka, a sa druge strane njihova mreža se tresla svega deset puta, s tim što se mora naglasiti da je upravo ekipa FAP-a u velikom derbiju tri puta tresla mrežu Čačana.

Po okončanju borbe za bodove u prilično velikoj konkurenciji, Čačani su izabrali i najbolji pogodak jesenjeg dela sezone. Nagradu je poneo Stevan Kovačević koji je prvog dana meseca oktobra u okviru osmog prvenstvenog kola u duelu protiv požarevačkog Mladog radnika 1926 postigao pogodak sa preko četrdeset metara lobujući golmana požarevačkog kluba.

U pitanju je iskusni tridesetpetogodišnji vezni fudbaler koji je u mlađim kategorijama nosio opremu beogradskih klubova Železnik i Partizan, a zatim je nosio opremu obrenovačkog Radničkog, da bi narednih šest godine, uz šestomesečni boravak u Smederevu 1924, proveo u Portugalu.

Član čačanskog srpskoligaša Kovačević je postao poslednjeg dana meseca januara 2023. godine i zasigurno predstavlja jednog od glavnih aduta crveno-belih kada je u pitanju borba za šampionski pehar i povratak u Prvu ligu Srbije.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

NAGRADA IDE U PRAVE RUKE: Gol nekadašnje nade Partizana izabran za najlepši – pogodak sa preko 40 metara oduševio fudbalsku Srbiju!

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE