Search
Close this search box.
670-22
VREME ČITANJA: 2 min

VOJVODINA 1928 NA PUTU POVRATKA U SRPSKOLIGAŠKO DRUŠTVO

Vojvodina 1928 iz Perleza je na najboljem putu da se vrati posle dve godine u društvo vojvođanskih srpskoligaša. Nadmoćno su osvojili naslov jesenjeg prvaka u Vojvođanskoj ligi, Istok, sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladot iz Omoljice. Statistika kaže da su imali najviše pobeda (11), najmanje poraza (dva), primili najmanje golova (gol razlika 25:6). Pod‌jednako su bili uspešni u Perlezu i na gostovanjima i to je odnelo prevagu u odnosu na najbliže konkurente. U derbiju savladali su Mladost i Kozaru u gostima, poraženi su od Slobode iz Novih Kozaraca i Borca u Starčevu.

U razgovru sa sekretarom Radovanom Adamovim – Matom, doznali smo da je jezgro ekipe sačinjeno od iskusnijih igrača iz sela koji su plavo-beli dres nosili u Srpskoj ligi. Bogdanović, Ješić Kaladžija, Malbašić, braća Šušnjar Radišić, golmani Savić, od mlađih snaga rezervni vratar Milin Pavlović i Čižik, bili su okosnice tima i dali krupan doprinos dobrim rezultatima. Nekoliko standardnih igrača bilo je veći deo jeseni zbog povreda van stroja i uspeh time dobija na značaju. Radi se o Kneževiću, Milanoviću, Mikliću i Padejskom, koji će na proleće biti na raspolaganju treneru Mirku Stokiću i pomoćniku Dejanu Đorđeviću.

Avramov je mišljenja da je kvalitet lige u opadanju, trenira se neredovno, i prikazane igre jedva mogu dobiti prelaznu ocenu. Izuzev Vojvodine 1928, Mladosti i Kozare, ostale ekipe manje treniraju i postizali su skromne rezultate.

Pored sekretara Adamova, u klubu je aktivan predsednik Mirko Knežević. Aktivnosti su počivale na pojedincima i veliki entuzijazam je bio prisutan na svakom koraku. Nisu se oslanjali na funkciju i prihvatili su se svakog posla. Da se domaćinski posluje vidi se po uslovima koje igrači imaju, trenirajući na jednim od najboljih terena u ovom rangu takmičenja.

Vojvodina 1928 – foto: zrklik.com
Izvor: https://www.srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”