Search
Close this search box.
670-23
VREME ČITANJA: 2 min

SLOGA IZ ČONOPLJE PROSLAVILA TITULU JESENJEG ŠAMPIONA VFL „SEVER“

Ekipa FK Sloge iz Čonoplje je osvojila na kraju jesenjeg dela VFL „Sever“, prvo mesto i samim tim i jesenju titulu šampiona. U korak je prati odlična ekipa OFK Vrbasa, sa bodom manje. Skor čonopljanaca je: osvojenih 35 bodova, od toga 11 pobeda, dve nerešene i dva poraza. Sam završetak prvenstva je bio zanimljiv i do poslednjeg kola se nije znao šampion. Većim delom prvenstva FK Sloga je bila na vrhu tabele, a i trijumfovala je u međusobnom duelu nad ekipom OFK Vrbasa, tako da joj zasluženo pripada mesto jesenjeg prvaka.Bitno je napomenuti da Sloga ima i najboljeg strelca lige, Milovana Vukasa sa 15 pogodaka. Uz spoj iskustva i mladosti, napravljena je jedna dobra ekipa. Od iskusnijih igrača, tu su: Konjović, Purić, Šveljo, Ninković, Kemenj, Rajčanji, te nosioci Milošević, Mitrović, Vukas, Vemić do mlađih, Rašković, Erdelj, Lakić, Prodanović, Eror, Krmar do najsigurnijeg golmana Zorića i njegove zamene Tumare.
Povodom osvojene titule napravljena je večera, uz bogat meni i muziku gde su uručena priznanja. Predsednik kluba Milovan Dizdar je pozdravio sve prisutne ispred kluba (igrače, navijače i prijatelje kluba). Priznanja su dobili: Miloš Kosanović, Marko Nešticki, Slavko Zobenica, Stevo Đurović i par bivših igrača FK Sloge koji više nisu u Čonoplji, a uvek pomognu svom klubu kad god mogu. U planu je zasluženi odmor do početka prolećnih priprema. Planovi i ambicije kluba se vežu za finansijske mogućnosti i ukoliko ne izostane pomoć sela, grada i prijatelja kluba, zašto ne obeležiti 100 godina postojanja kluba ulaskom u Srpsku ligu, gde je klub već nekad i bio.

Dragan Kosanović (otac Miloša Kosanovića), sekretar kluba Mirko Ninković i predsednik kluba Milovan Dizdar – foto: arhiva kluba

Izvor: https://www.srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

SLOGA IZ ČONOPLJE PROSLAVILA TITULU JESENJEG ŠAMPIONA VFL „SEVER“

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”