Search
Close this search box.
received_291086847248610
VREME ČITANJA: 3 min

MLADOST (BJ) NA STABILNIM TEMELJIMA, REZULTATI ISPOD RAVNI MOGUĆNOSTI

MLADI TALAS OPRAVDAO POVERENJE

Posmatrano kroz prizmu poboljšanja infrastrukturnih uslova, finansijske stabilizacije i oslonca na igrače iz Bačkog Jarka, jesenja etapa na vojvođanskom ”Jugu”, ispunila je cilj rukovodstva Mladosti, ali ostaje doza nezadovoljstva, jer su rezultati ostali ispod ravni mogućnosti kadra, letos projektovanog za više od borbe usmerene ka očuvanju statusa. Plavo-beli su ostvarili šest pobeda, remi i osam poraza, pa zimuju na deobi 11. mesta. Skoro sve bodove su osvojili na domaćem terenu, a jedino su u Pećincima ulovili plen van Livadice.

Dragan Antonić, predsednik kluba, sa sportskim direktorom Daliborom Ivanićem i saradnicima, veruje da će prolećni mečevi rezultatsku sliku staviti u lepši okvir.

-Funkcionišemo na stabilnim temeljima, nemamo dugovanja prema igračima i poveriocima. Renovirali smo svlačionice i prostorije za službena lica, dok je postavljanje stolica omogućilo dodatni komfor navijačima. Pre početka sezone, uspeli smo da u matični klub vratimo nekolicinu igrača poniklih u Mladosti, a da tokom jesenjeg dela prvenstva šansu pružimo mladim snagama, poniklim u našem omladinskom pogonu. Utisak bi u potpunosti bio pozitivan da su ostvareni bolji rezultati. Trenutni plasman nije u skladu sa krajnjim dometima, očekujem da u nastavku sezone izbrišemo minuse – kaže Dragan Antonić, predsednik Mladosti.

Jaračani su odlično startovali i na premijeri pobedili Slobodu iz Donjeg Tovarnika (2:0), jednog od kandidata za plasman među srpskoligaše. Tokom naredna četiri kola, smenjivale su se pobede na domaćem terenu i porazi u gostima, a onda je usledila posna serija od mesec dana, tokom koje je došlo do rokade na klupi, usled sporazumnog prekida saradnje sa Savom Kovačevićem. Dotadašnji pomoćnik Darko Puškarić, nekadašnji defanzivac Čukaričkog, Vojvodine, Spartaka i Novog Sada, dobio je poverenje i kroz vatreno trenersko krštenje uspeo u finišu jeseni donekle da razdrma igrače. Iz poslednja četiri kola, ubrano je devet bodova, zahvaljujući pobedama protiv Donjeg Srema 2015 (3:1), Slavije (3:1) i temerinske Sloge (4:1).

Kroz protokol su prošla 23 igrača, a najviše na terenu proveo je Miloš Kovačević, upisavši 1318 minuta. Prate ga Milorad Knežević i golman Nemanja Pajfer (1260), Ivan Jakovljević (1223), Milan Stanić (1222), Željko Jokić (1206), Milan Kovačević (1074), Dejan Mitrović (1027), kapiten Mirko Drinić (848), Aleksandar Erak (775)…

-Nismo izgubili korak na tabeli, četiri boda smo iza četvrtoplasiranog, ali ostali smo dužni navijačima, naročito zbog slabog bilansa u gostima i neočekivanih poraza od Dunava i Jadrana na domaćem terenu. Najbolje izdanje, bilo je na kraju, kada smo pobedili Slogu (4:1) u opštinskom derbiju. Neophodno je da detaljno analiziramo gde smo grešili, da bismo uočene slabosti eliminisali ili sveli na najmanju moguću meru, a u cilju lepšeg pogleda ka poretku klubova, kada se u junu bude podvukla crta – istakao je Miloš Kovačević, prvotimac sa najvećom minutažom.

Neretko je u zapisniku, od 18 igrača, njih četrnaest bilo iz Bačkog Jarka. Iskusni štoper Ivan Jakovljević, jedan od prvotimaca sa strane, prihvaćen je kao da je celu karijeru proveo u Mladosti. Ne krije da mu je lepo u sredini koja prepoznaje i ceni ljudske i igračke kvalitete.

-Propustio sam samo jedan meč, gostovanje Jedinstvu iz Rumenke, zbog kartona. U štoperskom tandemu, najčešće sam bio sa Miloradom Kneževićem. Ne možemo u potpunosti biti zadovoljni učinkom, iako smo u finišu počeli češće da pobeđujemo. Liga je ove sezone izjednačenija nego ranije, pa svaka ekipa, izuzev vodeće trojke, može da dođe u situaciju da strepi oko statusa. Biće teško na proleće, jer se ne zna broj za ispadanje, tako da svakoj utakmici moramo da pristupimo kao da igramo baraž – naglasio je Ivan Jakovljević.

Predvodnici mladog talasa, golman Nemanja Pajfer, Ognjen Kovačić, Stevo Dmičić, Milan Tekić, Miloš Đumić, Luka Antonić, Aleksa Malbaša, Stefan Ćiković i Luka Ratić, pokazali su da se na njih može ozbiljno računati. Navedena okolnost izaziva posebnu dozu zadovoljstva na Livadici, koja ove jeseni blista punim sjajem, pri čemu je teren, zbog posvećenosti i vrednih ruku Gorana Jovičića, među najboljima u ligi.

M. Menićanin

DESETORICA STRELACA

Po tri gola, postigli su Ognjen Kovačić, Milan Stanić i Ilija Erdeljan. Jednu recku manje, upisali su Luka Antonić, Dejan Mitrović i Milorad Knežević, a u strelce su se upisali još braća Miloš i Milan Kovačević, Stevo Dmičić i Mirko Drinić. Kada su u pitanju asistencije, četiri puta se istakao Dejan Mitrović, dok je Luka Antonić kumovao kod tri gola.

Izvor: http://www.nsfudbal.com

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”