Search
Close this search box.
370200964_325793793578495_8060024925621069583_n
VREME ČITANJA: 4 min

TSK IZ TEMERINA OSTAVIO DOBAR UTISAK, PUNO IZAZOVA DO OPSTANKA

NA PAUZU SA 11. MESTA
Povratak među vojvođanske ligaše, posle skoro dve decenije, TSK je obeležio solidnom jeseni na “Jugu“. Bilans od pet pobeda, četiri remija i šest poraza, uz gol-razliku 21:20, ostavio je dovoljno prostora za pozitivno razmišljanje po pitanju očuvanja statusa. Osvajanje 11. mesta, sa četiri boda manje od četvrtoplasiranog, predstavlja dobar temelj pred prolećna iskušenja.

– Naviknuti na uspehe u Prvoj novosadskoj ligi, početkom prvenstva suočili smo se sa situacijom da pet kola ne znamo za pobedu, pri čemu smo na tri meča ispustili vođstvo iz rane faze. Deo navijača je postao nestrpljiv, dežurni kritičari su jedva dočekali da pokrenu priču o nedostatku kvaliteta za zahteve višeg ranga, dok sam sa igračima i pomoćnikom Markom Tomićem verovao da se kolo mora okrenuti. Remi sa Hajdukom iz Divoša, glavnim kandidatom za osvajanje prvog mesta, predstavljao je prvi pozitivan impuls, a sve dotadašnje promašaje, naplatili smo pobedom protiv Donjeg Srema 2015 – 3:0. Na taj trijumf, nadovezala se pobeda u gostima kod Slavije (2:1), izvojevana u petom minutu nadoknade vremena, pa je bilo lakše trenirati i pripremati se za naredne izazove – kaže trener Mihajlo Kozomora.

Očekivanja da će crveno-beli nastaviti pozitivan niz, raspršilo je Jedinstvo iz Rumenke (1:3), iako su Temerinci bili u vođstvu. Finiš je bio koban, promašili su penal, a dva gola dobili u nadoknadi vremena. U opštinskom derbiju u Bačkom Jarku, osvojili su bod, pošto je Mladost izjednačila iz penala u poslednjem napadu, dok je snažan otpor favorizovanoj Slobodi (Donji Tovarnik) slomljen pet minuta pre kraja – 1:2.

– Neverovatno je šta nam se dešavalo tokom jeseni. Kod vođstva 1:0 protiv gradskog rivala Sloge, penal smo bacili u vetar, potom pogodili stativu, umesto prazne mreže i na kraju izgubili – 1:3. Beška nam je ostala urezana po najubedljivijem porazu (1:4), a ni tamo nismo iskoristili kazneni udarac. Penal je prvobitno realizovan, pa je ponovljen, zbog ulaska igrača u šesnaesterac i tada je golman odbranio. Posle toga smo dobili dva gola. Ne mogu da se otmem utisku da smo, plaćajući danak neiskustvu višegodišnjeg neigranja u ovom rangu, prokockali puno bodova. Nadam se da to neće biti kobno, kada se na leto bude podvlačila crvena linija.

Uvodnih pola sata u pobedi nad Cementom (5:0), bilo je kao iz udžbenika, a možda i najvredniji trijumf ostvaren je u Novoj Pazovi, kada je Milan Jovanović na asistenciju Miloša Ergarca, presudio Radničkom. Sa Veternikom nije bilo pobednika (0:0), dok je na zatvaranju jesenjeg poglavlja propust Indeksa u organizaciji utakmice omogućio pobedu službenim rezultatom.

– Neizvesno je koliko će ekipa ispasti iz lige, jer sve zavisi od dešavanja u rangu iznad, pri čemu od srpskoligaša koji gravitiraju ka “Jugu“, nemiran zimski san imaju Prvi maj i Jedinstvo (SP). To nagoveštava da će prolećni deo biti teži, naročito imajući u vidu okolnost da je bodovna razlika mala, pa praktično sve ekipe, osim vodeće trojke, mogu doći u situaciju da strepe za status. Pokazali smo određeni kvalitet, bilo je i slabosti, tako da imamo čime da se bavimo do prolećne premijere.

Najveću podršku sa tribina u ligi, imao je upravo TSK, pošto je u proseku svaki meč u Temerinu pratilo 500 gledalaca. Posmatrano sa aspekta navedenog podatka i infrastrukturnih uslova za prvoligaški okvir, bilo bi šteta da borba bude okončana ispadanjem iz lige posle samo jednog leta.

– Pred nama je puno posla u nastavku sezone, a kratak predah od treninga i utakmica moramo da iskoristimo, tako što ćemo pokušati da proširimo igračku lepezu. Mnogima smo bili nepoznanica, sada su stekli sliku o našim mogućnostima, pa je i to segment, zbog kojeg bi bilo dobro da osvežimo linije. Očekuju nas i utakmice u Kupu FS Vojvodine, gde smo prošle sezone dogurali do finala. Zadovoljan sam izdanjima najvećeg broja novajlija iz letnjeg prelaznog roka, a odskočio je Milan Jovanović, sa prethodnim srpskoligaškim iskustvom na “Istoku“ – istakao je Mihajlo Kozomora.

M. Menićanin

JOVANOVIĆ PRVI STRELAC

Milan Jovanović, sa pet golova, ima epitet prvog strelca crveno-belih. Potvrdio je da je majstor za prekide, a najlepši gol postigao je protiv Donjeg Srema 2015, pogodivši mrežu iz slobodnjaka sa 23 metra. Odlična jesen je i iza Miloša Ergarca, standardno dobar bio je vezista Nikola Svitić, dok su odbranu nosili štoperi Vladimir Ostojić i Duško Radičić. Šteta što kapiten Jovo Pupovac, zbog povrede, nije mogao da pruži očekivano na ofanzivnom planu.

Izvor: https://nsfudbal.com/

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 4 min

TSK IZ TEMERINA OSTAVIO DOBAR UTISAK, PUNO IZAZOVA DO OPSTANKA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina