Search
Close this search box.
557847_capture_f
VREME ČITANJA: 2 min

PARTIJA POLUSEZONE MLADOG RADNIKA: Sastav iz Priboja je drugim vezanim porazom uvećao zaostatak za liderom!

“Kec” u Požarevcu.

U okviru 15. kola Srpske lige Zapad, ujedno i poslednjeg za prvi deo sezone, ekipa Mladog radnika 1926 iz Požarevca ugostila je sastav FAP-a iz Priboja. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije, dok su gosti bili na drugom mestu u ligi. 

Bio je tim iz Priboja poslednjih nešto malo više od mesec dana na liderskoj pozicji u ligi, ali je protekog vikenda zbog poraza od Sloge iz Požege “sišao” na drugo mesto, i u ovaj meč je ušao sa dva boda zaostatka za liderom.

Furiozno su ušli gosti u ovaj susret, hteli su da što pre stignu do prednosti, i uspeli su u tome, nakon samo četiri minuta igre. Nakon izgubljene lopte domaćeg sastava i brze tranzicije po levoj strani, loptu u peterac ubacuje Janjić, a sa druge stative je u mrežu šalje Miroslav Marković, 1:0 za Fap.


Trgli su se domaći nakon primljenog gola, zaigrali su nešto bolje i uspeli su na isteku 20. minuta da stignu do izjednačenja. Nisu uspeli gosti da otklone opasnost na svojoj polovini, dugu loptu je ispratio Miloš Janković, ušao je i kazneni prostor Fap-a i snažnim udarcem smestio je loptu u mrežu, 1:1.

Do odlaska na odmor promene rezultata nije bilo, na startu drugog dela gosti su izašli na teren sa jednom izmenom, Grujić je ušao, dok je Lučić ostao u svlačionici.

Drugi deo meča proticao je u velikoj borbi po celom terenu, pokušavali su i jedni i drugi da kreiraju napad iz kojeg će doći do vođstva, ali je jedini gol u nastavku meča viđen nakon prekida.

Igrao se 66. minut kada su domaći dobili slobodan udarac pored leve aut linije sa nekih 30-tak metara od gola. Loptu je namestio Njegoš Drecun, odlično je istu ubacio pred sami petarac Fap-a, a tamo je najbolje skočio Ilija Đorđević, koji je glavom poslao loptu u gol, 2:1 za Mladi radnik. 

Bacili su gosti sve karte na napad, pokušali su da stignu do izjednačenja za početak, ali su domaći odličnom postavkom uspeli da odbrane svoj gol, a mogli su i do uvećanja prednosti da su bili skoncentrisaniji u završnici kontranapada.

Nakon ovog rezultat Mladi radnik “zimuje” na desetom mestu na tabeli, dok tim iz Priboja sada zaostaje pet bodova za liderom, i na proleće će pojuriti taj zaostatak sa druge pozicije.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad