Search
Close this search box.
367763774_1317310428968814_3124623040009108586_n
VREME ČITANJA: 4 min

MALA BODOVNA RAZLIKA NA VRHU VOJVOĐANSKOG “JUGA“ NAGOVEŠTAVA ZANIMLJIVO PROLEĆE

POLA LIGE STREPI ZA OPSTANAK, DIVOŠANI BEZ PORAZA GAZE KA SRPSKOJ LIGI


Jesenja etapa trke na vojvođanskom “Jugu“, okončana je remijima vodeće trojke, a takav rasplet trasirao je Hajduku iz Divoša put ka lovorikama. Sloboda i Jedinstvo dišu za vrat lideru, kao nagoveštaj zanimljivog proleća, kada će, pored borbe za prvo mesto i baraž drugoplasiranih, biti neizvesno i u hvatanju slamke spasa, s obzirom da je razlika od četvrtog do trinaestog mesta – pet bodova. Sedma sezona među vojvođanskim ligašima za Hajduk iz Divoša, protiče u željenom ritmu. Divošani ne žele da se ponove situacije u kojima su dva puta bili jesenji prvaci, dok su konkurenti odlazili u viši rang. Klub je primer odlične organizacije i prvoligaških uslova, sa primetnom željom Stojana Kljajića i Nedeljka Antonića, ključnih figura u rukovodećoj strukturi, da se, kroz srpskoligašku promociju, konačno ostvari istorijski uspeh.

Milan Mitrović se pokazao kao pun pogodak u ulozi trenera, Hajduk je jedini bez poraza, sa najmanje primljenih golova i svih osam pobeda na domaćem terenu, uz gol-razliku 22:3. Kristofer Nađ, ofanzivni vezista, pogodio je mrežu osam puta, a Nenad Kudrić je upisao jednu recku manje, iako je propustio uvodna četiri kola. Sloboda je u sezoni 2018/2019 izborila plasman na “Jug“ i postepeno je pomerala lestvicu naviše. Startni poraz u Bačkom Jarku, potom i remi sa temerinskom Slogom, nisu poremetili planove tima iz Donjeg Tovarnika, jer je usledila serija od osam uzastopnih pobeda, prekinuta remijem u derbiju jeseni sa Hajdukom (0:0). Tim trenera Miloša Đokića, osvojio je najviše bodova u ulozi gosta, a kapiten Miloš Josimov (39) i dalje prkosi godinama, pa je kao štoper, ponovo najbolji strelac ekipe. Majstorije iz slobodnjaka nekadašnjeg internacionalca, ukrasile su jesen u vojvođanskoj ravnici. Jedinstvo je zadržalo visok ritam iz prošle sezone, uprkos činjenici da je kadar među najmlađima.

Odlična izdanja tima iz Rumenke, najčešće sa četvoricom bonusa među starterima, izbacila su u krupan kadar Marka Janjića (21), vodećeg strelca lige, sa 17 golova. Po ocenama mnogih, kao jedan od najboljih vezista, nametnuo se Bojan Jelić, kojem je kapitenska traka predstavljala dodatni motiv da bude pokretačka energija saigračima. Činjenica da je lider samo dva koraka ispred, raspiruje maštu navijača. Krug kandidata za srpskoligašku vizu tu se završava, imajući u vidu dvocifreni bodovni zaostatak četvrtoplasiranog Radničkog (NP). Nekadašnji prvoligaš je deo vodećeg kvarteta, iako na osam mečeva nije zatresao mrežu. Stefan Šormaz (24), bivši napadač Tekstilca i subotičkog Spartaka, kao svetla ofanzivna tačka, stavio je potpis ispod osam golova, čime je kumovao visokom plasmanu Obistinila su se predviđanja da za Hajduk (Beška) ima mesta među pet vodećih. Povratnik u društvo vojvođanskih ligaša je pokazao dva lica. Goropadno kod kuće, gde je pobedio svih sedam rivala, po taktu Srđana Matića i Gorana Smiljanića, a bojažljivo na strani, uz mršav bod i 21 primljen gol.

Dunav je igrao čvrsto, uz vidljiv rukopis trenera Zdravka Trivkovića, koji odlično poznaje ligu. Veljko Petrović, hobotnica na golu, odbranio je penale u Novoj Pazovi i Temerinu, dajući ton jednoj od najboljih odbrambenih linija. Pojedini igrači, poput krilnog napadača Borisa Mačinkovića, sa prethodnim stažom na beogradskim terenima, predstavljali su osveženje u karavanu. Identičan broj bodova, kao “alasi“, osvojila je temerinska Sloga, pokvarivši malo utisak u finišu porazima od Jedinstva (0:4) i Mladosti (1:4). Temerinci imaju dobar kadar, ali slab odziv na treninzima, predstavljao je kočnicu za nešto više od šest pobeda, pri čemu je najubedljivija bila protiv Slavije – 4:1. Smiraj jeseni nije prijao ni igračima Jadrana, pa posmatrano kroz prizmu tri poraza u poslednja četiri kola, pauza je došla u pravom trenutku. Golubinčani su bodove osvajali po zamislima Radeta Pejića i mladog napadača Luke Bulata, dok su na sredini terena važne karike bili kapiten Predrag Milaković i Milutin Jelović. Ne sme se zanemariti ni doprinos 202 centimetra visokog golmana Lazara Jovišića, nesavladanog na šest mečeva. Veternik se probudio dolaskom za kormilo Save Kovačevića i posle neprijatnog niza od pet neuspeha nanizao pet mečeva bez poraza. Malo je nedostajalo da u poslednjem kolu pobedi lidera, s obzirom da je imao vođstvo do 88. minuta, kada je trijumf izmakao sa penala. Donji Srem 2015 je ostao bez trenera, posle odlaska Darka Baljka, tri kola pre kraja, a cele jeseni je igrao toplo-hladno i sigurno je da na Suvači ne mogu biti zadovoljni rezultatima.

Posle skoro dve decenije, TSK se vratio u ovaj rang takmičenja i nije razočarao. Temerinci su jedini pobedili u Novoj Pazovi, odoleli su lideru, namučili Slobodu, a mogu da žale za tri promašena penala, zbog kojih bodovni saldo nije bogatiji. Jaračani su mesec dana bili bez pobede, promenili su i trenera, a vruć krompir uzeo je Darko Puškarić. Nije mu bilo lako da plavo-bele pokrene u željenom pravcu, ali Mladost je tokom završnih 360 minuta nadigrala Donji Srem 2015 (3:1), Slaviju (3:1) i Slogu (4:1), čime je zadržala korak sa konkurentima. Šiđani su bili opasniji pred svojim navijačima, osvojivši 15 bodova. U gostima su pobedili Cement i ukupno gledajući ostvarili bilans koji ih drži u igri za ostvarenje cilja. Slavija je dobro krenula, potom nanizala šest poraza i skliznula u opasnu zonu. Ni rokada trenera nije omogućila Indeksu i Cementu izlazak iz lavirinta slabih razultata. Zakucani na začelju, nalaze su u najtežoj situaciji.

M. Menićanin

Izvor: https://nsfudbal.com/

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”