Search
Close this search box.
670-17-_1_
VREME ČITANJA: 3 min

SUNOVRAT BEČEJACA PREKINULA PAUZA

Ni poslednja utakmica polusezone nije ništa promenila u taboru srpskoligaša sa Tise. Uknjižen je šesti uzastopni poraz, što se ne pamti u novijoj klupskoj istoriji, pa je neophodno tokom pauze dobrom analizom doći do uzroka naglog pada. Neće to biti lako ili možda hoće. Sve zavisi od toga kako će se prići analizi. Krivicu nikada ne treba tražiti u pojedincu, jer je fudbal kolaktivan sport i rezultati ne zavise, odvojeno, samo od igrača, trenera, rukovodstva, čak, i navijača, već svih zajedno. A kakva je situacija u klubu može da posvedoči i činjenica da je predsednik Zoltan Gujaš još letos podneo ostavku, ali do sada nije izabran naslednik. Takva inertnost ne sme da bude u klubu duge i svetle tradicije. Vajda će se to pitanje rešiti tokom aktuelne pauze. Vremena ima, samo je pitanje volje. Nije u današnje vreme lako naći čoveka koji će se prihvatiti odgovorne i nezahvalne uloge. Ali, ostavimo to onima koji su zaduženi za tu rabotu, a mi da se okrenemo direktnim akterima na terenu.

– Nije mi jasno kako je prethodni trener Zoran Levnaić sa ovim timom uspeo da veže četiri pobede zaredom i ekipu izdigne na treće mesto. Svaka mu čast. Gedao sam ih protiv Kabela u Novom Sadu (0:3) i već tada sam video da manjka kvalitet, ali sam, po njegovom odlasku u UAE, prihvatio da nastavim posao. Pre mene je uknjižen težak poraz (0:4) kod kuće od Železničara i to kao da je bila polazna tačka strmoglavog pada. Imali smo pehova da nismo mogli da igramo kompletni, ali to ne bi smeo da bude alibi, jer su u sličnim situacijama bili i drugi, a i mi smo trebali da selektiramo roster da na svako mesto imamo po dvojicu igrača približno istog kvaliteta, pa se nečiji izostanak ne bi toliko osetio. U sportu postoji istina da rezultati u nizu ne lažu. A naš niz je katastrofalan. Već posle treće zaradom izgubljene utakmice ponudio sam ostavku, ali u klubu su mi rekli da je ne prihvataju i da nastavim posao do kraja polusezone. Očekujem da ponovo razgovaramo i vidimo šta i kako dalje. Ne bežim od odgovornosti. Volim da radim, ali za dobar rad je potreban i kvalitet. Pojačanju u svakoj liniji tima su neophodna. Treći rang takmičenja u srpskom fudbalu mora imati kvalitet ili… ostaje nedorečen šef stručnog štaba Bečejaca Damir Dakić.

Za Dakića nema zime. On ima Školu fudbala u Futogu i krasi ga vredan rad sa mladima. Želeo je i sa seniorima da se dokaže, ali to je već druga dimenzija i potrebna je sveobuhvatna saradnja. Za bečejski fudbal bi bilo dobro da do toga dođe što pre. Jer, ove sezone će vojvođanski srpskoligaški karavan napustiti sigurno četiri ekipe, a od vojvođanskih prvoligaša zavisi da li će se taj broj povećati, možda, i na šest. Proleće će biti sigurno daleko teže od jeseni, a jesen nije bila sjajna. Naprotiv!

V. Jankov

Odlazi ili ostaje: Trener Bečejaca Damir Dakić – foto: V. Jankov

Izvor: http://www.srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

SUNOVRAT BEČEJACA PREKINULA PAUZA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina