Search
Close this search box.
BORAC-SAJKAS
VREME ČITANJA: 2 min

U ADORJANU ZA SPAS SEZONE

BORAC (ŠAJKAŠ) IZ JEDNOG U DRUGI DERBI ZAČELJA

Borac je, u poslednja četiri meča, upisao tri pobede i sa trenerom Duškom Podgorelecom, u sedam kola, osvojeno je deset bodova. Šajkašani su nadvisili i Jedinstvo u derbiju začelja, a sad ih, u Adorjanu, čeka drugi derbi sa ekipama koje se, prvi deo trke, nalaze u opasnoj zoni.

– Savladali smo Pazovčane i to je najvažnije – rekao je Podgorelec. – Bili smo bolji, precizniji, znali šta hoćemo i dogovor sproveli u delo. Moglo je, možda, i ubedljivije, ali samo se bodovi pišu. Zadovoljan sam kako su se igrači posvetili i svaki bod ide na njihov kont. Kad sam pogledao snimke ranijih mečeva, nije bilo ni sreće da se upišu bodovi.

Pred gostovanje Tisi, Podgorelec kaže da nema šta da krije, da je kod njega sve transparentno i da od igrača uvek traži da napadnu i pogode mrežu.

– U fudbalu nema filozofije, za pobedu mora da se pogodi protivnička i sačuva svoja mreža. Nisam siguran da ćemo biti kompletni, ima rovitih, ali uvek su sgarteri najbolji i ekipa broji 18 igrača. Tisa je korak iza nas i vredi više od rezultata. Nema šta da izgubimo, bićemo obazrivi i strpljivi i neophodna je koncentracija i borba za svaku loptu.

Kapiten Luka Grgić ponovo je bio najzapaženiji na terenu. Lider tima overio je pobedu u finišu, a asistirao je Urošu Aćimoviću za vođstvo

. – Zaslužili smo tri boda, bili smo bolji i odlučniji i pobeda mnogo znači pred gostovanje u Adorjanu. Liga je izjednačena, nema prevelike razlike u kvalitetu, nekome je sreća bila više naklonjena, nama nije i protiv Tise moramo da budemo odlučni i maksimalno borbeni. Za spas sezone i lakšu zimsku pauzu, jurišaćemo za povoljan rezultat – istakao je prvi igrač Borca.

B. C.

U MREŽI ZAVRŠILO 13 LOPTI

Kolo pre kraja jesenje sezone, igrači Borca postigli su deset golova i samo je OFK Bačka, poslednja u karavanu, tri puta manje pogodila u metu. Zanimljivo je da se mreža Šajkašana zatresla svega 13 puta i daje deset timova primilo više golova. Golman Dragoslav Petrović spada u red najboljih u „Vojvodini“, a ispred sebe ima iskusne defanzivce, Vladu Topića i Igora Mirkovića. Očito je da crveno— crni zakazali u napadu, odlazak golgetera Strahinje Krstevskog u Rumuniju, nisu mogli da nadomeste.

Izvor: fsvinfo.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

U ADORJANU ZA SPAS SEZONE

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina