Search
Close this search box.
385534646_860840052164789_2266562873072202880_n
VREME ČITANJA: 2 min

KLJAJIĆ: NEMA NEMIRA

OMLADINAC (NOVI BANOVCI) NAIŠAO NA ZAMKU U GOSTIMA NAFTAGASU

Novobanovčane nije poljuljao, prema rečima Dušana Kljajića, šefa stručnog štaba Omladinca, poraz u Elemiru. Iskusni stručnjak ne razmišlja o tome da negativan rezultat sa Naftagasom (0:3) može da unese nemir među „zelene”.

– Pobedili smo sami sebe. Rival je posle tri greške naših fudbalera postigao tri gola, nesmotreno smo napravili penal, sa petoricom bonusa počeli smo utakmicu, ali to nije nikakvo opravdanje. Svi smo nekad bili mladi, a naši igrači, svakako, najzaslužniji su za serijal pobeda. Nije lako da se sazida ta pobednička kula, uradili smo to u prethodnom periodu isključivo na kvalitet, ali krivo mki je što smo prošle nedelje imali izostanke sa treninga i to se odrazilo na učinak utakmice u Elemiru – kaže Dušan Kljajić.

Kiks u Banatu drugi je u saldu Omladinca pod vođstvom Dušana Kljajića. Prvi je bio u Inđiji, sa Železničarom (0:1), poslednji rezultat mogao bi da posluži, na neki način, i kao otrežnjenje.

– Naši fudbaleri sami su isprovocirali đavole. Lagani odnos prema obavezama odveo nas je u poraz, papreno nas je koštao. Imamo osam pobeda na devet utakmica, nije lako igrati za prvo mesto. Videćemo kako će dalje da se razvija situacija, moramo svi zajedno da se vratimo obavezama. Naši fudbaleri ne smeju da pomisle da su postali veliki igrači preko noći, ništa ne može na brzinu, a pogotovo ne na silu. Preostaje nam samo da radimo, da treniramo, kao što je bio slučaj u većem delu sezone.

Pred jednim od najprijatnijih iznenađenja prvenstva, posle lošeg starta, nalazi se, možda, i najveći izazov u jesenjoj sezoni. Na nedeljni matine u Nove Banovce stiže GFK Sloven, lider iz Rume. Biće to prilika da „zeleni” pozitivnim rezultatom polože popravni ispit.

– Dajemo pun gas, ne zanima nas šta je ostalo iza, okrećemo se sledećem izazovu, a to je ozbiljna provera sa, možda, i najboljom ekipom u ligi. Vreme je da se uozbiljimo i obrišemo iz sećanja sve što je viđeno u Elemiru, ozbiljnost, agresivnost, ogromna energija i volja raširiće nam ponovo krila, da bismo u odličnom raspoloženju priveli kraju prvi deo prvenstva i počeli da razmišljamo o odmoru. Do novog uspeha vodiće nas isključivo prethodni način razmišljanja, a to je da se samo dobrim radom stiže do cilja. Dobro znamo šta i koliko možemo, to smo, uostalom, već pokazali u prethodna dva meseca. Rad i ozbiljnost doneće nam mnogo toga lepog i korisnog, gledano prvenstveno iz takmičarskog ugla – rekao je Dušan Kljajić, trener Omladinca.

D. Jovanović

NA REDU MEČ SA RUMLJANIMA: Nemanja Ahčin i Dušan Kljajić

24 BODA osvojio je Omladinac, šest manje od lidera GFK Slovena, drugoplasirani Železničar je na četiri koraka

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”