Search
Close this search box.
Selektor-1200x675-1
VREME ČITANJA: 3 min

AMATERSKA REPREZENTACIJA FS BEOGRADA U SREDU 22. NOVEMBRA IGRA U LJUBLJANI

Posle tromesečne pauze ponovo je aktivna Amaterska reprezentacija FS Beograda, vicešampion UEFA Regionalnog Kupa. Osvajači srebra u Galiciji (Španija) zaokružuju jedan izuzetno uspešan i započinju novi ciklus u kome ih čeka niz zadataka i ambicija. Najbolja slika tog starta je činjenica da je novi selektor beogradskih amatera Saša Stojadinović već ušao u radni mod, jer u sredu 22. novembra u glavnom gradu Slovenije našu Amatersku reprezentaciju dočekaće odgovarajuća ekipa MNZ Ljubljane u tradicionalnoj, prijateljskoj utakmici. Ovaj niz fudbalskog prijateljstva dva gradska saveza traje već drugu deceniju, a na redu da budu domaćini su Slovenci. Revanš je na proleće u Beogradu i upravo je odlazak u nekadašnju drevnu Emonu svojevrsna tačka za oznaku prekretnice kada se radi o predstojećem programu amaterskih evropskih vicešampiona. 

Saša Stojadinović je na mestu prvog stratega nasledio sjajnog Gorana Jankovića čiji uspesi u Prvoj ligi Srbije na klupi sremskomitrovačkog Radničkog nisu neprimećeni i kome svi iskreni poklonici beogradskog fudbala, kako od struke tako i oni koji znaju vrednosti ovog dobrog čoveka i trenera, žele samo da nastavi uspešni niz u razvoju svoje karijere. Novi selektor Amaterske reprezentacije FS Beograda je sličnog profila kao i popularni Jane, a u konkurenciji  nekolicine proverenih, talenovanih i vrednih beogradskih trenera dobio je poverenje Stručnog odbora FSB da preuzme najbolje beogradske amatere. Zadatak ni malo lak, uloga nezahvalna, s obzirom da je krajnji cilj trenutno daleko i u debeloj magli. 

Novi finalni turnir UEFA Regionalnog Kupa igaće se na prelazu proleća u leto 2025. godine, a put do tamo je mnogo težak, posebno ako se zna da je teže braniti stečeno. Stojadinovića i njegov novoformirani stručni štab na proleće sledeće godine čeka zadatak broj 1 – kvalifikacioni turnir FS Srbije za UEFA Regionalni Kup na kome ništa manje ambicije od Beograđana nemaju ni momci iz Istočne i Zapadne Srbije, kao i oni koji teraju loptu po vojvođanskim ravnicama. I baš kao u slučaju teniskog asa Novaka Đokovića svi oni će želeti „skalp“ osvajača evropskog amaterskog srebra. Stojadinović i njegovi saradnici gradeći svoje planove, ne razmišljaju dalje od tog prvog koraka. Gostovanje u Ljubljani biće tek boravak u malom hodniku, odnosno zatvaranje starih i otvaranje novih vrata. 

Novi selektor je imao želju da većini momaka koji su doneli za sada najveću radost u beogradski amaterski fudbal – galicijsko srebro, pruži priliku da, što se kaže, „stave tačku na i“, da se na neki način uvaži njihov uspeh. Njima je Stojadinović dodao i niz novih imena koja će u predstojećem periodu biti početna faza ekipe za ono što sledi u 2024. godini. Želja je da se do proleća od nekih četrdesetak beogradskih amaterskih fudbalera iskristališe tim koji će biti sposoban da potvrdi stečeno i nadgradi ga. Tako će se narednog utorka u autobusu za Sloveniju naći osamnaest izabranika Saše Stojadinovića čiji je zadatak da se Ljubljančanima predstave u najboljem svetlu i da spuštajući zavesu na najveći uspeh, zakorače u pravcu novog. Selektor je pozvao golmane Davida Šefika (Torlak) i Mihajla Nikolića (Zvezdara) kao i igrače: Nikolu Starčevića (Prva iskra), Nikolu Stjepanovića i Borisa Jankovića (Radnički Obrenovac), Željka Krstovića i Dimitrija Gavrilovića (Studentski grad), Miloša Kneževića (Komgrap), Miljana Savića (Umka), Milana Kolarevića (Sinđelić), Ognjena Đurića (Budućnost Dobanovci), Ozrena Jovičina, Alena Bajramija i Marka Ognjanovića (PKB Padinska Skela), Aleksu Raškovića, Uroša Pavlovića, Nemanju Vukovića i Miloša Šarića (BASK TEK).

Ekipa se okuplja u prostorijama FS Beograda u ponedeljak 20. novembra u 15:00 časova da zaduži opremu, a polazak na put je dan kasnije u jutarnjim časovima. Utakmica sa domaćinima iz MNZ Ljubljana je u sredu pre podne, a povratak u Beograd je u četvrtak. Vođa puta je generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković.

Izvor: fsb.org.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE