Search
Close this search box.
550197_aleksandarignjic_f
VREME ČITANJA: 2 min

RUMA DOŽIVLJAVA FUDBALSKU RENESANSU: Nakon velikog gradskog derbija, dvojac GFK Slovena se našao i među srpskim reprezentativcima!

Najvažnija sporedna stvar na svetu u gradu čiji su prvi stanovnici bili Iliri i Kelti, postaje tema borj jedan svih sportskih razgovora.

Prethodnog vikenda u Rumi je odigran veliki gradski derbi u kojem je ekipa GFK Slovena kao gost savladala 1. maj rezultatom 2:0 čime je stigla do druge pozicije na tabeli i najavila borbu za šampionsku titulu i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Pored navedenog susreta koji je bio u epicentru interesovanja srpske sportske javnosti, GFK Sloven se može pohvaliti i činjenicaom sa su u prethodnom periodu čak dva njegova člana bila i deo nacionalnog tima Srbije.

Trener Borislav Jovanović bio je deo U-16 reprezentacije Srbije koja je u Bugarskoj odigrala dva prijateljska susreta sa izabranom selekcijom naših istočnih komšija tokom kojih su “orlići” zabeležili dva trijumfa.

Trener Rumljana Borislav Jovanović u stručnom štabu U-16 reprezentacije Srbije

Istovremeno, fudbaler Aleksandar Ignjić je poneo opremu minifudbal reprezentacije Srbije koja je nedavno učestvovala na Svetskom prvenstvu koje je odigrano u Ujedinjenim Arpapskim Emiratima.

Kada je reč o takmičenju u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala, ekipu GFK Slovena do odlaska na zimski odmor očekuju još dva susreta. Već u subotu 11. novembra na programu je veliki derbi protiv Železničara iz Inđije, nakon kojeg Rumljani mogu preuzeti i lidersku poziciju na tabeli, da bi u poslednjm jesenjem kolu gostovali u Novim Banovcima ekipi Omladinca koja u poslednje vreme igra kao preporođena i koja je za samog začelja tabele došla u situaciju da se može ravnopravno uključiti i u borbu za šampionski pehar.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

RUMA DOŽIVLJAVA FUDBALSKU RENESANSU: Nakon velikog gradskog derbija, dvojac GFK Slovena se našao i među srpskim reprezentativcima!

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina