Search
Close this search box.
550228_fsb_f
VREME ČITANJA: 1 min

GRAĐEVINARI U ZEMUNU POSTAVLJAJU TEMELJE OPSTANKA: Nakon četiri i po godine stari znanci se ponovo susreću u borbi za bodove!

Predstojećeg vikenda u borbi za bodove snage će odmeriti stari znanci čiji su mečevi uvek donosili mnogo uzbuđenja.

U okviru 14. runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana, u Gornjoj Varoši odigraće se veliki prestonički derbi u kojem će se sastati ekipe Zemuna i Rada.

Dve ekipe u predstojeći duel ulaze sa potpuno različitim ambicijama. Fudbaleri Zemuna su u dosadašnjem tolu šampionata zabeležili skor od deset pobeda i tri poraza i sa 30 osvojenih bodova, a zahvaljujući gol koeficijentu drže lidersku poziciju ispred ekipe Zvezdare.

Plavo-zeleni su apsolutni favoriti i svaki ishod meča, izuzev njihove pobede predstavljao bi sa Gornjovarošane udaljavanje od toliko željenog povratka u prvoligašku konkurenciju.

Sa druge strane, ekipa Rada sa Banjice nalazi se pri začelju tabele. “Građevinari” su zabeležil iskor od svega dve pobede, četiri remija i sedam poraza i jasno je da im predstoji grčevita borba za opstanak.

Treba podsetiti da su dve ekipe kroz istoriju odigrale veliki broj značajnih međusobnih utakmica. Od osamostaljenja Srbije sastale su se ukupno devet puta od čega je šest mečeva odigrano u okviru elitnog ranga, dva puta su se sastali u Prvoj ligi Srbije, a odigran je i jedan kup duel.

U svim navedenim mečevima Zemun je slavio dva puta, četiri susreta su okončana bez pobednika, dok je ekipa sa stadiona “Kralj Petar I” tri puta uzdignutih ruku napustila teren. Ostvaren je i gol koeficijent 12:10 u korist banjičkog kluba.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd

VREME ČITANJA: 1 min

GRAĐEVINARI U ZEMUNU POSTAVLJAJU TEMELJE OPSTANKA: Nakon četiri i po godine stari znanci se ponovo susreću u borbi za bodove!

Možda vas zanima

TABELA srpske lige beograd