Search
Close this search box.
RADNICKI-ZRENJANIN
VREME ČITANJA: 3 min

BORISAVLJEVIĆ STAVIO TAČKU

ZRENJANINCI NADVISILI KIKINĐANE, STOJANOSKI DEBITOVAO POBEDOM

U Radničkom su se pribojavali meča sa Kikinđanima, bilo je ljudi u klubu i oko njega, koji su bili zadovoljni i nerešenim rezultatom. Razlog je bio izostanak napadača, Marka Kovačevića i Stefana Popova, pa je Milan Stojanoski, novi šef struke, na debiju morao da eksperimentiše, kad je u pitanju ofanzivni deo tima. Šansu su dobila braća, Petar i Predrag Rajić i iskoristili je, pogotovu Predrag, strelac vodećeg gola.

– Ne znam šta su drugi razmišljali kad su videli startnu postavu, igrači i mi iz stručnog štaba, želeli smo pobedu i osvojili plen – kaže Stojanoski. Nisam imao previše izbora, gledao sam ekipu u pobedi protiv Slovena, odradili smo zajedno nekoliko treninga i prihvatili su dogovor iz svlačionice. Dobro smo analizirali Kikinđane, neugodni su, znaju da zadrže loptu i brzo se transformišu, ali nisu uspeli da nas iznenade.

Uspešan debi Stojanoskog, sa okrnjenim timom, obradovao je sve među crveno – crnima. U nastavku smo bili konkretniji i opasniji.

– Pred nama je još mnogo rada i treba što brže da se naviknemo jedni na druge. Ništa ne planiram na duge staze, pred nama je gostovanje Podunavcu i samo je to u fokusu. Nadam se da će svi biti u konkurenciji i da ćemo imati mogućnosti za veći izbor i rotaciju.

Tačku na pobedu u banatskom derbiju stavio je mladi Strahinja Borisavljević. Jedini je od igrača iz kategorije bonusa odigrao sve mečeve. U nadoknadi vremena, posle prekršaja nad Bogdanom Pecarskim, izveo je penal i overio pobedu.

– Zaslužili smo sva tri boda – kaže vezista Radničkog. – Želeli smo pobedu, hteli da se nadigravamo i čvrsto ušli u meč. Bili smo hrabri i sreća nas je pogledala, jer smo je zaslužili. Bili smo oslabljeni, trener Stojanoski je tek došao, ali uspeli smo da za nekoliko dana shvatimo i prihvatimo njegove zahteve. Svaki trening je novo učenje. Ovo je pobeda tima koja uliva dodatno samopouzdanje za poslednja dva meča jesenje sezone. Što se tiče penala, preuzeo sam odgovornost i nisam imao tremu. Pred gostovanje Podunavcu, jasno je poručio:

– Bod je ispred nas i bićemo spremni da se nadigravamo. Nema šta da izgubimo, povezali smo dva važna trijumfa sa ekipama koje su pri vrhu tabele, što znači da sa svima možemo u borbu.

Kapiten Ljubomir Stevanović, kao i uvek, bio je požrtvovan i kod Stojanoskog je bio bliže protivničkom golu, dok su u ulozi zadnjih veznih bili Luka Nikolić i Andrej Arsić.

– Uložili smo mnogo napora, više pretrčali od dobrih Kikinđana i zasluženo se radovali. Iako smo bili oslabljeni, nismo bili u podređenom položaju i ova pobeda znači više od tri boda. Potvrdili smo da možemo protiv ekipa koje su dve i tri pobede ispred nas kaže iskusni lider tima.

JANJATOVIĆ: TRAKA JE ČAST

Kad je u 75. minutu umornog Stevanovića zamenio Pecarski, kapitenska traka završilaje na ruci Danila Janjatovića.

– Za mene velika čast i drago mi je za poverenje stručnog štaba i saigrača. Ponovo smo kolektivnom igrom izvojevali pobedu i nadam se da ćemo biti još bolji — istakao je mladi defnazivac iz bonus kategorije.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

BORISAVLJEVIĆ STAVIO TAČKU

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina