Search
Close this search box.
Fudbalski-savez-Beograda-fallback
VREME ČITANJA: 1 min

POČELA EDUKACIJA ZA TRENERSKU UEFA „B“ LICENCU

U prostorijama SC FS Beograda na Adi Ciganliji počela je edukacija za novu grupu polaznika za trenersku UEFA „B“ licencu. Nastavu prati 25 kandidata za ovo trenersko zvanje, a među njima je i nekoliko poznatih nekadašnjih i još uvek aktivnih profesionalnih fudbalera (Milan Purović, Filip Janković, Saša Marković, Darko Bjedov, Filip Stanisavljević, Srđan Novković, Marko Blažić, Saša Novaković, Marko Jovičić, Zoran Gajić, Lazar Marjanović…), kao i perspektivnih trenera koji su nosioci UEFA „C“ zvanja.

Sve prisutne je na prvom predavanju pozdravio predsednik Organizacije fudbalskih trenera FS Beograda Mile Tomić koji im je poželeo uspeh u školovanju i da kasnije daju doprinos struke u razvoju fudbala.

Kandidate je pozdravio i menadžer Centra za edukaciju fudbalskih trenera (CEFT) FS Beograda Dalibor Zorko, a ispred Visoke sportske i zdravstvene škole profesor Predrag Lazarević koji će sa svojm timom predvača držati deo nastave na ovoj edukaciji. Nosilac programa UEFA licenci je Dragoslav Milenković.

Kandidati su od rukovodstva FS Beograda dobili trenerke i opremu za rad uključujući sveske i personalne table sa fudbalskim terenom. Nakon uvodnog dela održana su i prva predavanja.

U CEFT FS Beograda nastaviće se realizacija nastave za trenerske licence za sezonu 2023/2024, pa će tako u četvrtak 9. novembra u 10 časova na istom mestu startovati prva od tri grupe kandidata koji će se obučavati za trenersku UEFA „C“ licencu. Start druge grupe za UEFA „C“ je 13, a treće 16. novembra 2023. godine.

Izvor: fsb.org.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE