Search
Close this search box.
670-17
VREME ČITANJA: 2 min

ZORAN VASILJEVIĆ: MORAMO DA POKAŽEMO SVOJ INDETITET

U Srpskoj ligi, Vojvodina, vodi se mrtva trka između vodećeg Slovena i Železničara. Dva takmaca su prošle sezone jurišali na titulu u Vovjođanskoj ligi, Jug, da bi Inđijci prvi stigli do cilja. Rumljani su težim putem stigli do srpskoligaškog društva i pokazali da imaju konkurentan tim.

Najstariji igrač i najbolji strelac Brana Ilić (38) je sa dva gola pored Dunava stigao do brojke od sedam pogodaka. Kaže da još uvek ima želju da igra i pobeđuje, dokle god bude imao volju da trenira punom snagom i dok ga zdravlje bude služilo, igraće.

– U Srpskoj ligi igra igra se kvalitetan fudbal. Dovoljna sam dugo ovde i mogu da kažem da se veliki broj klubova trudi da napreduje i podignu organizaciju na viši nivo. Mladi igrači koji dolaze moraju mnogo više da rade, ali i da se sa njima više radi kako bi vremenom postali bolji – kaže najbolji igrač i kapiten lidera iz Rume.

Trener Zoran Vasiljević kaže da ne bi prihvatio klub iz trećeg ranga, pogotovu bivšeg zonaša, da se ne radi o nesvakidašnjem klubu. Ovim,kaže, ne potcenjuje ostale, ali za njega je Sloven po organizaciji, porodičnoj atmosferi, saradnji sa lokalnom samoupravom, volontiranju, ispred drugih.

– Za nas nema imperativa, cilj je da svi budu zadovoljni i srećni. Sve obaveze od strane kluba se izvršavaju u minut, kako prema igračima, tako prema stručnom štabu. Sve se radi po dogovru, na reč. Kada sam došao sa saradnicima trebalo je dosta toga unaprediti i preoblikovati, podići na jedan profesionalni nivo kad su u pitanju treninzi, analize, pripreme i same utakmice. U početku je bilo malih nesuglasica, jer nisu mogli odmah da razumeju i shvate naše ideje, nenaviknuti na takav model rada – kaže Vasiljević.

Dobro su analizirali ligu i način igranja svakog protivnika. Imali su svoju zamisao koju su razradili kroz određeni sistem i to je od starta davalo rezultate.

– Moja definicija je kako igramo kući, tako igramo u gostima. Sistem igre je isti, začinjen sa dosta trčanja, povezanih akcija, ulazaka u završnicu i postizanje golova. Moramo da pokažemo svoj indetitet, ako ga izgubimo kao protiv Kabela, bićemo frustrirani i nećemo ličiti na sebe.

Juče je imao sastanak sa igračima i insistirao da se u preostala četiri kola ne pokvari dosadašnji učinak. Naredne utakmice, kaže on, mogu mnogo da donesu, a isto tako, da odnesu.

Sloven je dobro organizovan klub na čelu sa predsednikom Batalom i njegovom porodicom. Klub odlikuje veliko zajedništvo i prava porodična atmosfera, svi dišu kao jedan. Slovan se brzo diže i napreduje idući ka profesionalnim vodama.

GFK Sloven – foto: Zoran Vasiljević/arhiva kluba

Izvor: http://www.srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE