Search
Close this search box.
539423-b1e90cb9-75a1-4b86-86c3-61d5fe492c6e-f
VREME ČITANJA: 2 min

TRIJUMF NAD BIVŠIM SUPERLIGAŠEM DODATNI MOTIV ZA DALJE: Budućnost preko Rada do osmine finala Kupa FSB!

Jedan od većih “skalpova” tima iz Dudovice u novijoj istoriji.

U okviru 1/16 finala Kupa na teritoriji FS Beograda ekipa Rada ugostila je sastav Budućnosti iz Dudovice.

Domaćin susreta se takmiči u Srpskoj ligi Beograd i trenutno se nalazi na deobi 11. pozicije sa devet osvojenih bodova, dok se gosti iz Dudovice takmiče u Beogradskoj zoni i trenutno su drugoplasirani tim u ligi, sa jednim bodom zaostatka za liderom.

Odličan ulazak u meč od strane gostujućeg tima rezultirao je ranim pogotkom u mreži Rada. Centaršut Radovanovića iskoristio je Mihajlo Đorđević, koji je uspeo da nadvisi fudbalere rivala, 1:0 za Budućnost.

Nova promena rezultata viđena je u 42. minutu kada je dosuđen prvi korner za domći tim, iz istog je Rad stigao do izjednačenja, Danilo Živanović se odlično snašao u kaznenom prostoru Budućnost, 1:1.

Za vreme pauze izvršena je jedna izmena u redovima domaćina, dok je do isteka sat vremena igre publika imala prilike da vidi po tri nova igrača na obe strane.

Konačan rezultat postavljen je u 63. minutu kada je na odličan centaršut Marka Jankovića reagovao Nikola Šakić, gol vredan prolaska u osminufinala Kupa, 2:1 za Budućnost.

Oba sastava predstojećeg vikenda očekuju ligaški mečevi, Budućnost nastavlja da se bori za sam vrh tabele, dok je primarni cilj Rada sigurno da se izbori opstanak u ligi, i da se tim ukoliko je to moguće, plasira u gornji deo prvenstva.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone