Search
Close this search box.
mane-radinovic
VREME ČITANJA: 3 min

POČINJU PRIJAVE ZA 59. DNEVNIKOV TURNIR U MALOM FUDBALU

Start se čekao kao što se Nova godina čeka

Sutra, dva meseca pre prvih utakmica, počinju prijave za 59. Dnevnikov turnir u malom fudbalu.

Da li u standardnom formatu, ili će se ostvariti nagoveštaji o mogućem proširenju seniorskog kostura, saznaćemo uskoro. Tek, direktor turnira Veselin Vilotijević, u razgovorima sa generalnim sponzorom, kompanijom „Merkur iks tip“ , razradio je plan o mogućem proširenju u bliskoj perspektivi. Osnov takvom razmišljanju je jedinstvena visoka ocena o realizaciji i kvalitetu prethodna dva turnirska ciklusa pod kapom Dnevnikovom.

-Hvala vam što postojite i što tradiciju održavate – rekao je pred finalnu utakmicu prošlogodišnjeg takmičenja u maloj Spensovoj dvorani legendarni Mane Radinović, prilikom prihvatanja ulaznice u Kuću Dnevnikovih legendi. –Dnevnikov turnir se decenijama očekivao kao što su se Nova godina i Božić očekivali, ne samo u Novom Sadu, nego u čitavoj Jugi.

Stanovnici Kuće Dnevnikovih legendi
Prve godine, po otvaranju vrata, u Kuću legendi ušli su: šest puta najbolji igrač turnira Bojan Vuković, tri puta uzastopno najbolji igrač Milan Rakonjac, četiri puta, sa četiri različite ekipe, najbolji golman Aleksandar Dimitrov, tri puta najbolji strelac Nenad Agbaba i najbolji golman turnira 1975. godine, na golu nezaboravne Kombinacije, novinar Dnevnika Gabor Kovač, koji je 20 godina bio na čelu organizacije Dnevnikovog turnira. Pre godinu dana još četvorica velikana su dobili zasluženo priznanje: posmrtno legendarni „velemajstor na petobanci“ Ibrahim Muratović, kandidat za epitet najboljeg igrača malog fudbala u istoriji Dnevnikovog turnira Miodrag Petrika, familija Rašiovan, čiji su članovi različitih generacija dali porodični pečat tradiciji i fudbalski maestro druge polovine 20. veka Manojlo Mane Radinović.

Različiti su povodi kojima, nekako s jeseni, pristižu sećanja na momente koji su obeležili različite periode u bezmalo šest decenija dugom trajanju Dnevnikovog turnira.

Nekome će dominacija određene ekipe biti u osnovi sećanja, neko će prednost dati pojedincima koji su ispisivali istoriju, dok će se mnogi pozvati na spremnost poznatih sportista od fudbalera, boksera, džudista, atletičara ili odbojkaša i košarkaša da na turniru učestvuju i da mu svojim učešćem pečat zadaju.

Krenule prijave
Takmičenje na Dnevnikovom turniru počinje u subotu, 16. decembra i trajaće do finalnog razigravanja u nedelju, 14. januara. U ponedeljak, 16.10. počinju prijave. Za seniorsko takmičenje kotizacija do 1.decembra iznosi 10.000, za ostale kategorije (veterani, omladinci, kadeti, pioniri, petlići i poletarci) 8.000 dinara. Posle 1. decembra kotizacija je duplirana. Prijave se podnose u kancelariji turnira u Bulevaru oslobođenja 11, od 9 do 11 časova, ili namejl dnevnikovturnir@gmail.com.

Ideja da se u tradiciju turnira uplete i Kuća Dnevnikovih legendi potaknuta je upravo željom da se sećanja sačuvaju i tako vrednost minulih vremena otrgnu od zaborava. Osnivanjem Kuće Dnevnikovih legendi, u povratku našeg turnira na mesto koje mu po tradiciji i pripada u sportskoj ponudi Novog Sada, reafirmišemo vrednosti pojedinaca koji su majstorskim izdanjima na parketu sajamske dvorane obeležili epohu.

U planu je proširenje Kuće, a imena novih stanovnika biće saopštena na tradicionalnoj konferenciji za medije uoči žreba, koji je zakazan za sredu, 13. decembra, tri dana uoči svečanog otvaranja i prvih utakmica na turniru. Žreb za sve kategorije biće prenošen na Ju tjub kanalu generalnog sponzora kompanije „Merkur iks tip“.

L.Bakmaz

Izvor: dnevnik.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

POČINJU PRIJAVE ZA 59. DNEVNIKOV TURNIR U MALOM FUDBALU

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE