Search
Close this search box.
24-Veselin-i-Sandra-ugovor-2-
VREME ČITANJA: 3 min

TRADICIONALNI 59. DNEVNIKOV TURNIR U MALOM FUDBALU KREĆE 16. DECEMBRA: Za sve uzraste i za svačiji ukus

Kvalitet prijavljenih ekipa, milionski fond nagrada i solidna popunjenost tribina u maloj dvorani Spensa, minulih godina, sve je to nagovestilo povratak tradicije „Dnevnikovog” turnira, na poziciju koja joj i pripada u sportskoj porodici Novog Sada.

Spektakularna završnica i proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca u različitim uzrasnim kategorijama, nametnuli su nam obavezu da već sutradan počnemo da razmišljamo o 59. kariki u lancu tradicije „5+1“ dvoranskog loptanja. Kako je turnir rastao, posle dvogodišnje pauze, tako su i „Dnevnikovi” partneri u organizaciji turnira, u prvom redu kompanija „Merkur iks tip“, prihvatali uloge u sistemu koji je pokazao da ima kapacitet da iznese teret tradicije, uprkos hroničnoj besparici i nezavidnom okruženju, koje odvlači pažnju sa sadržaja koji život znače.

Generalni direktor „Dnevnik Vojvodina presa” Sandra Mališić, juče je sa direktorom turnira Veselinom Vilotijevićem predočila novinarima naše kuće obaveze u realizaciji organizacije takmičenja u maloj dvorani SPC „Vojvodina”. Istovremeno, utvrđeno je da će naše sportsko čedo izaći na scenu u dane vikenda, 16-17. decembra, a finalni spektakl uslediće u nedelju, 14. januara.

– U fudbal se naročito ne razumem, ali tradiciju poštujem – rekla je Mališićeva. – Bezmalo šest decenija „Dnevnikovog” turnira sve nas obavezuje da ostanemo na fonu bogatstva sjajne tradicije, odavno prepoznate u svim zemljama nekadašnje zajedničke nam države. Ponosni smo na generacije fudbalera koji su svojim učešćem ugradili deo sebe u turnirsko trajanje, ali i na generacije naših novinara koji su decenijama spremno odgovarali na izazove, dovodeći turnir do nivoa „Dnevnikovih” brendova po kojima se prepoznaju vrednosti naše medijske kuće. „Dnevnik” će i na turniru koji sledi maksimalno otvoriti svoje stranice ka događajima u dvorani, a naš sajt njnjnj.d­nevnik.r­s biće otvoren 24 sata za događaje na terenu i oko njega.

Prijave od 16.oktobra
Takmičenje na „Dnevnikovom” turniru počinje u subotu, 16. decembra i trajaće do finalnog razigravanja u nedelju, 14. januara. Prijave počinju u ponedeljak, 16.oktobra. Za seniorsko takmičenje kotizacija do 1.decembra iznosi 10.000, za mlađe kategorije 8.000 dinara. Posle 1. decembra kotizacija je duplirana.

Prijave se podnose u kancelariji turnira u Bulevaru oslobođenja 11, od 9 do 11 časova, ili na mejl dnevnikovturnir@­gmail.com.

Mnogi su moćnici u fudbalskim foteljama u međuvremenu pokušavali da stopiraju takmičenje po sistemu „5+1“, uz „dijagnozu“ da je „mali fudbal grobar fudbala“. Danas, kada je futsal dostigao nivo planetarne sportske institucije, „Dnevnik” je pre dve godine dokazao da je preostalo dovoljno prostora i za različite loptačake formate. Svako ima svoju publiku, ne retko i zajedničke poklonike, bez obzira na formate i mesta odigravanja.

– Dok futsal dostiže nivo profesionalizma, širem auditorijumu preostaje sistem „5+1“ kao mogućnost fizikog vežbanja i takmičenja na bilo kom nivou, bez obzira na uzrast i pol učesnika – kazao je Vilotijević. – Videli smo u prethodna dva izdanja koliko je „Dnevnikov“ turnir nedostajao u kalendaru događaja decembar-januar u Novom Sadu. Naši partneri u organizaciji, sa generalnim sponzorom kompanijom „Merkur iks tip“, prepoznali su vrednosti koje bi vredelo podržati i negovati, ali i razvijati, ukorak sa izazovima novog vremena.

Prema Vilotijevićevim rečima, značajnu podršku turnir ima u fudbalskim savezima Vojvodine i Novog Sada, kao i u rukovodstvu SPC „Vojvodina”, koji imaju razumevanja za značaj događaja.

– Krenuli smo od milionskog fonda nagrada, prošle godine uvećan je za 50 posto, sada planiramo da dostignemo rekordni iznos od dva miliona. O načinu prijava za turnir, pravima i obavezama učesnika, žrebu i ostalim elementima u zahtevnom sistemu organizacije „Dnevnikovog” turnira, „Dnevnik” će na vreme obaveštavati čitaoce na svojim sportskim stranama i posredstvom sajta www.dnevnik.rs.

L. Bakmaz

Izvor: dnevnik.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

TRADICIONALNI 59. DNEVNIKOV TURNIR U MALOM FUDBALU KREĆE 16. DECEMBRA: Za sve uzraste i za svačiji ukus

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE