Search
Close this search box.
534003-387186426-18015354451892141-5144102399217426113-n-f
VREME ČITANJA: 2 min

SPEKTAKL U PRIBOJU: Preokret u derbiju polusezone ispratilo je 2500 navijača sa tribina!

Slavio je FAP protiv lidera iz Čačka i time je uneo neizvesnost u borbu za prvo mesto na tabeli.

Osmo kolo Srpske lige Zapad rezervisano je za derbi susret između dva prvoplasirana tima, sastav FAP-a iz Priboja je ugostio ekipu Borca 1926 iz Čačka. Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa druge pozicije i 17 osvojenih bodova, dok su gosti bili lideri sa četiri osvojena boda više. 

Sastav Borca je u ovaj meč ušao sa sedam vezanih ligaških trijumfa, ukoliko se pogleda i prošla sezone, taj niz pobeda je na koti 18, ali su domaći od prvog minuta krenuli odvažno sa željom da stignu do celog plena.

Klasično ispitivanje snaga na ovom meču trajalo je nekih 15-tak minuta, a zatim su oba sastava krenula sa napadima, lopta je više vremena bila u posedu FAP-a, ali su gosti iz jedne jako lepo akcije stigli do prednosti na isteku 37. minuta. Nakon kombinacije po desnoj strani, lopta je stigla do kapitena Čačana, Nikole Milekića koji je sa ivice kaznenog prostora smešta u mrežu, 1:0 za Borac.

Foto: FK FAP Priboj

Trgli su se domaći, krenuli su ofanzivnije i do kraja poluvremena su uspeli da zatresu mrežu rivala, ali je pogodak poništen zbog faula u napadu.

Krenuli su domaći silovito od starta nastavka, izvršene su i izmene u postavi, što je izgleda bilo i presudno za dalji tok susreta. Gosti su imali prednost na svojoj strani, smirili su igru, ali im se to obilo o glavu.

Na isteku 62. minuta Veljko Plazinić je doneo izjednačenje domaćinu na veliku radost mnogobrojne publike na tribinama u Priboju, 1:1. Samo tri minuta kasnije FAP dolazi do potpunog preokreta, Srđan Drašković savladao je mladog Stanića, 2:1.

Probali su gosti da se “oporave” od dva brza gola u njihovoj mreži, ali se domaći nisu opuštali, već su do kraja meča još jednom zatresli mrežu Borca. Na isteku 87. minuta Plazinić je svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:1 u korist sastava iz Priboja.

U sledećem kolu Čačani dočekuju Budućnost Krušik iz Valjeva, dok FAP ide na noge ekipi Vrelo Sporta.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE