Search
Close this search box.
Screenshot-20231004-151855-com.huawei.browser-edit-12123637871065
VREME ČITANJA: 3 min

SAVANOVIĆ VUČE NAFTAŠE

Dobru igru prikazali su igrči Naftagasa u pobedi protiv Kabela. Tri lopte završile su iza leđa golmana gostiju i, po rečima Elemiraca, ovo je bilo njihovo najbolje izdanje u dosadašnjem toku jesenje trke.

– Odigrali smo veoma dobro i, što bih posebno istakao, disciplinovano. Ispunjen je dogovor iz svlačionice i sve što smo uvežbavali u pripremi meča, igrači su odlično primenili. Iskoristili smo što nam se ukazalo i brzo došli do dva gola prednosti, koja smo sačuvali u prvom delu i u nastavku zrelu igru krunisali sa 3:0. Požrtvovani Aleksandar Panić, kao i ostali, borio se za svaku loptu, bio je nesmotren u 68. minutu kad je dobio drugu opomenu i morao u svlačionicu. Uspeli smo da sačuvamo mrežu i sa igračem manje – zadovoljan je trener Predrag Kandić

Elemircima je sada još više krivo zbog poraza od Dinama 1945 u predhodnom kolu.

– Bili smo na ovom nivou, a kad je isključen Aleksandar Čigoja izubili smo meč pored Tamiša. Priboj ćavali smo se Novosađana, imaju dobru kompoziciju tima, spoj kvalitetnih mladih i iskusnih igrača, ali smo uspeli da se nametnemo. Pored Čigoje nedostajao je i Zoran Švonja i zbili smo vezni red i kroz snažan presing, osujetili igru gostiju i opasno pretili iz kontranapada. Imali su prividnu inщijativu, dosta vremena proveli na našoj polovini, međutim, bili smo sigurni i znali da se suprostavimo.

Elemirci gostuju ekipi Tise i nedostajaće iskučeni Panić.

– Za nas ništa novo, svake utakmice nedostaju jedan ili dvojica. Važno mi je da smo povratili igru i samopouzdanje, da smo postali stabilni na terenu i u Adorjanu idemo da se nadigravamo i sa ovakvom posvećenošću možemo do rezultata – poručio je Kandić.

Kapiten Nikola Grbić pohvalio je saigrače:

– Odavno nismo bili kompaktni u igri, kao u ovoj pobedi. Svako je svoju ulogu odradio kako treba i ovi bodovi mnogo nam znače. Protiv Tise nema šta da izgubimo i treba da se borimo kao u subotu da bi uzdignute glave napustili teren. Imaju dobar tim, pet bodova su ispred i sa 17 golova su najefikasniji i biće veliki izazov.

Golovima napadač Miloš Savanović vuče Naftaše. Protiv Novosađana pogodio je mrežu dva puta.

– Bilo je odlično. Vladimir Stepanov je doneo vođstvo i posle nepuna dva minuta, udvostručio sam prednost. Iako je lopta bila blizu golmana Bogunovića, išao sam do kraja, pogrešio je i lako sam zatresao mrežu. Nikad ne odustajem i uvek ispratim akciju. Nije mi prvi put da snažnim presingom na loptu i golmana, budem u poziciji da pogodim cilj – rekao je prvi strelac ekipe.

Posle majstorije Marka Renića, drugi put je zatresao mrežu Kabela u 59. minutu.

– Odlično se izborio protiv protivničkog igrača, dobro centrirao i pogodio sam za 3:0. U odnosu na prethodne mečeve, nismo imali veliki broj prilika, ali smo iskoristili što je pripremljeno. Ranije ni iz desetak šansi nismo mogli do cilja. Ovo je naše najbolje izdanje i u ovom ritmu treba da nastavimo – dodao je napadač Naftagasa.

B. C.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

SAVANOVIĆ VUČE NAFTAŠE

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina