Search
Close this search box.
IMG-20230917-161940
VREME ČITANJA: 2 min

Bodovi otišli za Dudovicu

Kaluđerica – OFK Budućnost (Dudovica) 0:3

Stadion: FK Kaluđerica, gledalaca: 200, strelci: 0:1 A. Đorđević 20.minut, 0:2 Marković 72.minut, 0:3 Lukić 75.minut (11m), sudija: Denis Aćimović, pomoćnici: Anđelija Beočanin i Uroš Kostić, žuti kartoni: Tmušić, Đukić (Kaluđerica), Maksimović, Marjanović (Budućnost).

Kaluđerica: Medić, Savić, Maksimović (Čupić), Tmušić, Ikić (Đukić), Stanković (Đerić), Filipović, Hajdukveljković, Petošević (Mastilović (Urošević)), Grujović, Petković.

OFK Budućnost: Simić, Dukanac (Šakić), Aleksandar Đorđević, Radovanović (Milinković), Nikolić (Marjanović), Gligorić, Marković, Lukić, Stevančević (Mihajlo Đorđević), Janković, Maksimović (Milivojević).

Gosti su opravdali ulogu favorita i odneli bodove za Dudovicu. Budućnost je od početka diktirala tempo, pokazala da je kvalitetniji tim i stigla do novih bodova.

Po našoj statistici gosti su uputili bar 15 šuteva u okvir i van okvira gola, dok su domaći igrači šutirali 6-7 puta. Budućnost je povela u 20.minutu. Fenomenalan gol sa 20-tak metara iz slobodnog udarca je postigao kapiten gostiju Aleksandar Đorđević pogodivši same rašlje gola domaćih 0:1. Imali su još par prilika fudbaleri iz Dudovice, pre svih Radovanović i Marković, ali nije bilo gola. Najbolju šansu Kaluđerica je propustila u 45.minutu kada je iz izgledne pozicije Petković šutirao pored gola.

Nastavak je doneo sličnu igru. Veći posed i više pokušaja su imali fudbaleri OFK Budućnosti. Ipak prvi su ozbiljnije pripretili domaći. U 55. minutu posle gužve sa ivice kaznenog prostora Filipović je pogodio prečku gola Budućnosti. Najlepša akcija je viđena u 72.minutu. Po levoj strani je prošao Radovanović, uposlio na suprotnoj strani Stevančevića, odbrana domaćih je izigrana, Stevančević je vratio loptu na prvu stativu gde je sa nekoliko metara atraktivno preko glave Marković udarcem poslao loptu u mrežu 0:2. Dva minuta kasnije dosuđen je penal za Dudovčane, pošto je u šesnaestercu Kaluđerice oboren Stevančević. Siguran sa bele tačke bio je Lukić 0:3.

Kaluđerica u narednom 6. kolu Beogradske zone gostuje BSK-u u Borči, dok će Budućnost ugostiti BSK iz Baćevca.

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone