Search
Close this search box.
1693082261554
VREME ČITANJA: 2 min

Prvi bodovi za Naftagas

Naftagas (Elemir) – Borac (Šajkaš) 2:0

Stadion: FK Naftagas u Elemiru, gledalaca 300, strelci: 1:0 Samardžić 23.minut, 2:0 Savanović 44.minut, sudija: Kristijan Čapo, pomoćnici: Nenad Vukanović i Stefan Petrović, žuti kartoni: Vukoje, Samardžić, Bajić, Panić, Renić, Vidić (Naftagas), Topić, Grgić, Radinović (Borac), crveni karton: Radinović (Borac).

Naftagas: Galin, Bjelica, Stepanov (Popov), Vukoje (Vidić), Savanović, Samardžić, Bajić, Markoski (Lilić), Panić (Grbić), Čigoja, Renić (Milivojev).

Borac: Petrović, Topić, Aćimović, Bursać (Pjošta), Gojković (Kovanušić), Grgić, Aleksić (Jemović), Devušić (Vučićević), Malešević (Crnojački), Radinović, Mirković.

Dobra fudbalska predstava u Elemiru i zaslužena pobeda domaćina. Bila je to očekivano tvrda utakmica s malo šansi i dosta nervoze, jer su bodovi bili potrebni obema ekipama.

Praktično iz prve prilike Elemirci su poveli. U 23.minutu korner sa desne strane je izveo Renić, Savanović je na drugoj stativi nogom poslao loptu na prvu, a tamo je štoper Samardžić sa par metara glavom tukao u gol 1:0. Gosti su sa igračem manje ostali u 33.minutu. Nakon jednog neopreznog starta Radinović je dobio žuti karton. Nije mogao da se pomiri sa tom odlukom, protestovao je kod sudije Čapa, dobio drugu javnu opmenu, automatski i crveni karton. Brojčanu prednost su domaći iskoristili u 44.minutu. Savanović je sjajno povukao kontru, ušao u kazneni prostor i udarcem u bliži ugao matirao Petrovića. Moguće da je lopta prilikom udaraca malo zakačila i štopera gostiju Mirkovića 2:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku smo gledali utakmicu sa dosta prekida i nervoze. Borac je sa igračem manje i brojnim izmenama imao prividnu terensku inicijativu, ali bez pravih prilika. Naftagas je sigurnom igrom uz povremene pretnje ka golu gostiju rutinski susret priveo kraju. Konačan rezultat glasi Naftagas 2, Borac 0.

Novi šef struke ekipe iz Šajkaša Živan Jelin nije bio zadovoljan ni igrom, naravno ni rezultatom:

”Sve čestitke domaćinu na zasluženoj pobedi, na fer i sportkoj igri. Mi imamo dosta posla da uradimo. Da budemo u igri precizniji, kompktniji i tečniji. Poremetio nas je crveni karton, ali to motamo da rešimo. Ne može tako da se ponašaju igrači”.

Predrag Kandić trener domaćina je rekao:

”Osećali smo pritisak pre meča, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Igralo se po teškom vremenu i nije bilo ni malo lako. Nije bila baš lep fudblska predstava. Mislim da možemo da igramo bolje i u odbrani i naravno u napadu”.

U narednom 4. kolu Srpske lige Vojvodina Naftagas je domaćin Slovenu iz Rume, dok će Borac u Šajkašu ugostiti Radnički iz Zrenjanina.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Prvi bodovi za Naftagas

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina