Search
Close this search box.
1691955836990
VREME ČITANJA: 2 min

Kabel siguran kraj Štranda

Kabel – Radnički (Zrenjanin) 2:0

Stadion: FK Kabel u Novom Sadu, gledalaca: 150, strelci: 1:0 Soković 73.minut (11m), 2:0 Soković 82.minut, sudija: Srđan Tanović, pomoćnici: Vladimir Nikolič i Nenad Vukanović, žuti kartoni: Prvulović, Vujošević (Kabel), Stevanović, Sandulović, Maljukan, Mirić, Kosović (Radnički).

Kabel: Bogunović, Batos, Prvulović (Lučić), Soković, Novaković, Đorđević (Glišović), Serdar (Vlajković), Petrović, Apostolovski, Vujošević, Jelić.

Radnički: Ranđelović, Borisavljević, Nikolić, Radić (Markoski), Stevanović, Sandulović (Stepančev), Kovačević, Arsić (Janjatović), Vrbljanac, Maljukan (Popov), Mirić (Kosović).

Zanimljiv meč je odigran u Novom Sadu gde je domaćin zasluženo došao do pobede. Imali su Novosađani veći posed lopte u prvom delu i bili su opasniji. Par put je opasno pretio kapiten Slobodan Novaković, ali je golman Zrenjaninaca Ranđelović bio siguran na golu. Sa druge strane gosti su pokušavali preko Marka Kovačevića, ali je špic Radničkog bio dobro čuvan. Na odmor se otišlo bez golova 0:0.

Uprkos izuzetno toplom vremenu gledali smo u nastavku bolji fudbal. Kabel je bio konkretniji, no imao je i Radnički svoje prilike. Kod domaćih pokušavali su Prvulović u 52. i Apostolovski u 59.minutu. U redovima ekipe iz grada na Begeju Kovačević je imao priliku u 57.minutu, dok je najbolju šansu propustio Borisavljević iz kontre kada je sjajno reagovao golman domaćih Bogunović.

Kabel je stigao do prednosti u 73.minutu. Posle dobrog napada i gužve u kaznenom prostoru gostiju, Nikolić je neopreznim startom srušio Novakovića. Siguran sa 11 metara bio je Soković 1:0. Posle primljenog gola Zrenjaninci su krenuki otvorenije što je ostavilo dosta prostora timu iz Novog Sada za kontre. Posle jedne takve akcije u 81.minutu u šesnastercu Radničkog je oboren Vujošević. Za sudiju Tanovića novi jedanesterac za domaće. Soković je ponovo šutirao, ali je Ranđelović zaustavio udarac. Na nesreću gostiju odbijena lopta je stigla do Sokovića koji je poslao u mrežu 2:0. To je bio konačan rezultat utakmice.

Prvi trener Radničkog Zdravko Rauković je posle meča rekao:

”Prvo poluvreme je bilo dobro sa obe strane. U drugom poluvremenu smo dobro krenuli, imali neke šanse koje nismo iskoristili. Prvi doduđeni penal je presudio. Čestitke domaćinu na pobedi”.

Trener tima iz Novog Sada Miloš Penić je bio zadovoljan pobedom i izdanjem svoje ekipe:

”Želim da čestitam svojim igračima na želji i htenju kako na utakmici, tako i tokom čitavog pripremnog perioda. Bili smo bolji u oba poluvremena. Malo smo promenili način igre, imali smo nekoliko šansi. Gol smo ipak uspeli da postignemo sa penala”.

U drugom kolu Radnički dočekuje Tisu iz Adorjana, dok će Kabel gostovati ekipi 1.Maj u Rumi.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Kabel siguran kraj Štranda

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina