Search
Close this search box.
1691874011605
VREME ČITANJA: 2 min

Mreže mirovale u Kuli

Hajduk – Borac (Šajkaš) 0:0

Stadion: FK Hajduk u Kuli, gledalaca: 200, sudija: Dragutin Meničanin, pomoćnici: Stefan Mijanović i Predrag Svilenković, žuti kartoni: Krneta, Vujović (Hajduk), Grgić, Radinović (Borac).

Hajduk: Babić, Petrić (Cicmil), Krneta, Ljumović (Nijemčević), Vujović (Kopunović), Kočiš, Jovanović, Đurđević, Vlaisavljević, Savković, Živković.

Borac: Petrović, Paroški, Topić, Bursać, Gojković (Jemović), Grgić, Aleksić (Crnojački), Malešević (Pjošta), Devušić (Kovanušić), Radinović, Mirković.

Derbi meč prvog kola SLV odigran je po lepom i izuzetno teškom vremenu na odličnoj travnatoj podlozi stadiona Milan Sredanović u Kuli. Gledali smo solidan fudbal, pogotovo u drugom delu. Prvo poluvreme je proteklo u terenskoj inicijativi gostiju, sa većim posedom lopte, ali bez pravih prilika. Bilo je mnogo nervoze sa obe strane, pa su sva četiri žuta kartona podeljena u prvih 45 minuta. Na odmor se otišlo bez golova 0:0.

U nastavku smo gledali bolji fudbal. Prvi su pripretili gosti iz Šajkaša. Pjošta je u 47.minutu šutirao po zemlji pravo u golmana Babića. Kapiten Borca Grgić je u 56.minutu lukavo sa ivice kaznenog prostora šutirao pod prečku, ali je čuvar mreže domaćina  Babić sjajno reagovao. Najbolji period igre Kuljani su imali od 70. do 80.minuta. Prvo je u 71.minutu nakon greške odbrane gostiju Vlaisavljević odlično šutirao sa 14-15 metara, no čuvar mreže Borca Petrović je sjajnom intervencijom spasao siguran gol. Dva minuta kasnije iz slobodnog udarca sa više od 25 metara je šutirao levi bek Hajduka Živković, Petrović se nije dao iznenaditi. U 80.minutu nakon akcije Živkovića, Jovanovića i Savkovića, špic domaćina Vlaisavljević je sam krenuo ka golu gostiju, ali je golman Borca Petrović za tren bio brži i izbio loptu pred zahuktalim Vlaisavljevićem. Kazna za promašaje je mogla da stigne u prvom minutu nadohnade vremena nakon dobrog udarca Radinovića, ali je golman domaćina Babić bio na visini zadatka. Na kraju je ostalo 0:0

Prvi trener Borca Nebojša Filipović je posle meča rekao:

„Znali smo da je Hajduk kvalitetna ekipa. Ušli smo dobro u utakmicu. Bili smo nešto bolji u prvom delu, imali smo posed ali nismo dali gol. U drugom delu nismo bili baš najbolji, no osvojili smo važan bod“.

Šef struke Hajduka Željko Račić je rekao:

„Prvo kolo nosi dozu neizvesnosti. Mi smi imali specifičan pripremni period. Jesmo doveli kvalitetne igrače, ali su stigli dosta kasno. Jedna zanimljiva, dobra utakmica. Publika koja je došla imala je šta da vidi. Igrali smo protiv dobre ekipe. Imali smo neke svoje prilike. Moram da istaknem da su gosti zasluženo došli do boda“.

U narednom 2. kolu Hajduk je domaćin Naftagasu iz Elemira, dok će Borac u Šajkašu ugostiti OFK Bačku iz Bačke Palanke.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Mreže mirovale u Kuli

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina