Search
Close this search box.
gradski-stadion-dubocica-leskovac-1
VREME ČITANJA: 2 min

Stadion u Leskovcu spreman za utakmice Dubočice i Čukaričkog

Novosagrađeni Gradski stadion Dubočica u Leskovcu izgleda svetski i to potvrđuju i fotografije koje objavljujemo.

Ono što je važnije je da he dobio prelazne ocene. Narednih dana očekuje se i zvanična saglasnost UEFA da Čukarički svoje utakmice u evropskim takmičenjima igra u Leskovcu.

Gradski stadion Dubočica ima kapacitet 8.136 gledalaca i ispunjava UEFA 4 standarde. Prethodna dva dana u Leskovcu su boravile komisije FSS i UEFA i dale pozitivnu ocenu.

To praktično znači da će Dubočica 19. avgusta u 3. kolu Prve lige Srbije na novom stadionu ugostiti Novi Sad. Biće to prva utakmica Leskovčana na domaćem terenu u novoj sezoni posle dva gostovanja.

Ono što je za širu javnost važnije je da će Čukarički utakmicu plej ofa za Lidu Evrope igrati u Leskovcu. Rival će biti pobednik dvomeča Olimpijakos – Genk. Ko god da bude rivala, biće to pravi fudbalski praznik na jugu Srbije.

“Želeo bih najpre da se zahvalim ljubaznim domaćinima iz grada Leskovca i ljudima na stadionu „Dubočice“, koji su nam omogućili da se u njihovom gradu osećamo kao kod svoje kuće. Siguran sam da će takav ambijent biti i kad Čukarički bude bio domaćin u evropskim utaikmicama, i da ćemo ljudima u ovom gradu, ali i čitavom okrugu pružiti priliku da uživaju u vrhunskim fudbalskim predstavama. Ove utakmice će za naš klub biti istorijske, ali verujemo i za grad Leskovac, koji će ubuduće, siguran sam, biti i domaćin nacionalnim selekcijama Srbije. Do prvog meča u Evropi i duela plej-ofa za Ligu Evrope nema mnogo vremena, zbog toga ćemo se truditi da sa ljudima iz grada domaćina dovedemo sve detalje do perfekcije” – rekao je generalni sekretar Čukaričkog Aleksandar Perin.

Sledeće nedelje će biti odigrana prijateljska utakmica mlađih selekcija zbog neophodne provere VAR sistema. Nakon toga biće i zvanično potvrđeno da je Leskovac spreman za utakmice u Ligi Evrope.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE