Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Pobeda Trayala, ostale utakmice 1. kola na Istoku za vikend

Utakmicom Trayal – Meševo večeras je i zvanično otvorena nova sezona u Srpskoj ligi Istok, dok se ostale utakmice igraju za vikend.

U kruševačkom derbiju Trayal je pobedio Meševo minimalnim rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Filip Đurović u 81. minutu.

Preostalih 7 duela na programu je u subotu i nedelju.

Jedan od najzanimljivijih duela na startu prvenstva igra se u Jagodini. SFS Borac je igrački spreman za borbu za vrh tabele, dok pojačana Jagodina čeka svoju šansu u trci za titulu.

Pčinja u sastavu koji nije pretrpeo puno izmena u odnosu na prethodnu sezonu dočekuje Jedinstvo 1936. Novajlija iz Kruševca je velika nepoznanica za sve, a u prvenstvo ulazi sa velikim ambicijama.

Zanimljivo će u subotu biti i u Paraćinu. Jedinstvo dočekuje Đerdap u duelu timova žele mesta u boljoj polovini tabele.

U Knjaževcu Timočanin dočekuje Đerdap u reprizi duela iz 1/4 finala Kupa FSRIS koji je domaćin dobio sa 3:1. Iz Prahova poručuju da žele revanš, dok Knjaževčani žele da opravdaju epitet neugodnog domaćina.

U nedelju se igra i derbi 1. kola Srpske lige Istok. Radnički u Pirotu dočekuje imenjaka iz Svilajnca. Nedeljni rivali su u novo prvenstvo ušli sa ambicijom da se bore za vrh tabele i plasman u Prvu ligu Srbije.

U Žitorađi duel povratnika u srpskoligaško društvo. Žitorađa dočekuje Sinđelić u utakmici u kojoj su sva tri ishoda moguća, a favorita je teško odrediti.

Interesantan duel očekuje se i u Vlasotincu. Pojačana Vlasina na Rosulji dočekuje Budućnost, a domaćin se uzda u podršku sa tribina u duelu sa ekipom koja je godinama unazad u vrhu tabele.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok