Search
Close this search box.
1687387195006
VREME ČITANJA: 3 min

FK Radnički sa novim trenerom i direktorom

Zrenjaninci u sredu predstavili nova lica.
U sredu je u Sportskom centru Bambi održana konferencija za novinare. Predstavljeno je novo rukovodstvo kluba na čelu sa direktorom Danijelom Vukmiricom, kao i novi šef stručnog štaba Zdravko Rauković.
Darko Tošić potpredsednik kluba prvi se obratio prisutnim novinarima:
“Radnički  u ovu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, to pokazuje i ovo pojačanje u organizacionom i stručnom delu. Iza nas su dve teške godine, gde je klub do poslednjih kola strepio za opstanak i definitivno nam je neophodno ovako pojačanje kako bi klub postavili na lestvicu više. Zahvaljujem se ovom prilikom Marku Guteši i njegovim saradnicima koji su dali sve od sebe i uspeli da ostvare zacrtano da ostanemo u ligi. Cilj je da se klub stabilizuje, da uđemo jači u ovu sezonu, da se bolje organizujemo i da nam sportske i takmičarske ambicije budu mnogo veće”.
Gradski stadion se rekonstruiše i to će kada se završi biti mesto gde će Radnički igrati svoje utakmice. Možda u nekom narednom periodu klub promeni ime u Proleter.
Zdravko Rauković novi trener kluba je rekao da ima velike ambicije u novom klubu:
“Zrenjanin je grad fudbala, kroz tradiciju i istoriju zaslužuje da ima i superligaša. Cilj je da klub stabilizujemo i da u narednim godinama klub vratimo na fudbalsku mapu Srbije. Prethodnih godina radio sam u fudbalskom klubu Crvena zvezda sa mlađim kategorijama, a pre toga 8 godina sam bio u Čukaričkom, gde sam imao kontakta sa Darkom Tošićem i sa njegovom Akademijom kao i ostalim školama fudbala i jako se radujem dolasku u vaš grad”
Danijel Vukmirica novi direktor klubadugogodišnji je fudbalski menadžer, rođen je u  u Kelnu u Nemačkoj. Poreklom je sa ovih prostora, iz mesta Nadalj kod Srbobrana. Sa svojim prijateljima nedalvno,  je otvorio menadžersku agenciju SCASA u Švedskoj koja će pokrivati tržište Balkana. Ona trenutno zastupa preko 30 profesionalnih igrača. Sa svojim prijateljima, investitorima iz Švedske koji su se uglavnom bavili poslovima vezanim za nekretnine, uskoro će  otvoriti firmu u Srbiji kako bi mogli da ostvare sva prava, kao i da izvrše sve obaveze vezane za fudbalski klub Radnički. Njegov udeo u menadžerakoj agenciji biće “zamrznut” zbog pravila UEFA kako ne bi došlo sukoba interesa zbog preuzimanja pozicije direktora FK Radnički.
Želja svih je da Radnički napreduje kroz rangove sve do Super lige. Ipak ne može sve preko noći. Prvo je na redu finansijska stabilizacija kluba i ulaganje u prvi tim. Dugoročni planovi su pravljenje igrača u mlađim kategorijama za prvi tim i naravno sardnja sa svim klubovima i školama fudbala u okolini.
Pripreme za novu sezonu startuju 3.jula. Svi igrači iz prošle sezone će biti pozvani, kao I svi oni koji mogu da pomognu Radničkom. Tek onda će doći na red i pojačanja. Prvi pomoćnik novom treneru Zdravku Raukoviću biće Rade Medić. U stručnom štabu će biti i Miloš Žeravica, dok trener golmana ostaje legendarni Goran Gavrilović.
U svakom slučaju neki novi fudbalski vetrovi duvaju u gradu na Begeju.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

FK Radnički sa novim trenerom i direktorom

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina