Search
Close this search box.
1687120467224
VREME ČITANJA: 2 min

Gol u nadoknadi za pobedu

Đurđin – Rusin 2:1
Stadion: Karponajić Lojzija-Joka u Đurđinu, gledalaca: 400, strelci: 0:1 Sajanković 28.minut, 1:1 Panić 31.minut, 2:1 Vidaković 90+1.minut, sudija: Dušan Pjevac, pomoćnici: Luka Živković i Nemanja Malešević, žuti kartoni: Majlat, Šomođi, Vidaković (Đurđin), Stefan Toma (Rusin).
Đurđin: Sarić, Horvatski (Aleksa Bilbija), Majlat (Peić Tukuljac), Šomođi, Polovina, Ilija Bilbija (Sarić), Vuković (Skenderović), Panić, Vidaković, Stantić, Balać (Mihailović).
Rusin: Kronić, Stefan Toma, Holik, Kočiš, Pavlović, Vujović, Černok (Civrić), Kulić, Marković, Sajanković, Malacko (Aleksandar Toma).
Prva utakmica baraža za popunu Vojvođanske lige „Sever“ između Đurđina i Rusina iz Ruskog Krstura pripala je domaćinu polse velike borbe i to golom u nadoknadi. Ipak čini se da gosti više imaju za čime da žale jer su propustili bolje prilike.
Posle mirnog prvog dela utakmice i sporog tempa prvi su poveli fudbaleri Rusina. U 28.minutu Vujović je poslao dugačku loptu na polovinu domaćina, ka njoj su krenuli Sajanković i golmana Đurđina Sarić. Napadač gostiju je bio brži i sa 20 metara poslao loptu u praznu mrežu 0:1. Samo tri minuta kasnije rezultat je bio u egalu. U kaznenom prostoru Rusina loptu je primio Panić, bolje se snašao od oba štopera ekipe iz Ruskog Krstura i lob udarcem savladao golmana Kronića 1:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
U nastavku smo gledali sličnu igru, ali su gosti ipak više šansi propustili. Igrao se 52.minut kada je Kulić iz poluvoleja sa skoro 20 metara pogodio prečku gola domaćih. Probao je Kulić u još dva navrata, pa zatim Marković i Sajanković, ali nisu bili precizni. Za domaće je prilike u finišu propustio Skenderović u dva navrata. Ipak kad se očekivao kraj meča u prvom minutu nadoknade Vidaković je dobio loptu na desnoj strani, izašao kao pobednik iz duela sa Kočišem i udarcem u kontra ugao doneo pobedu svome timu 2:1. Gol za veliku radost igrača Đurđina i njihovih navijača.
Revanš se igra u četvrtak od 17 časova i 30 minuta u Ruskom Krsturu.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”