Search
Close this search box.
1687126613579
VREME ČITANJA: 2 min

3. „Duel golmana“ u Zrenjaninu

Škola gomlana Šarenac odličan organizator takmičenja.
Na terenima SC Gradnulica u subotu je održan treći „Duel golmana“ u organizaciji Škole golmana Šarenac. Takmičenje je okupilo oko 100 mladih golmana uzrasta od 9 do 18 godina. Pored golmana iz klubova iz Zrenjanina, bili su prisutni i golmani iz ekipa iz Kikinde, Vršca, Srpske Crnje, Bečeja, Karavukova, Čačka, Kragujevca i Požege. Takmičenje je proglasio otvorenim Velibor Mladenović predsednik FS grada Zrenjanina.
Glavni organizator takmičenja legendarni golman Proletera i osnivač Škole golmana Šarenac Delivoj Šarenac je o ovom takmičenju rekao:
„Ovo je treće po redu takmičenje u organizaciji naše škole golmana. Drago mi je da se okupio veliki broj mladih golmana iz zrenjaninskih klubova, tako iz klubova širom Srbije. Takmičenje se održava na nekoliko terena na stadionu FK Gradnulica. Dugujemo zahvalnost svima koji su pomogli organizaciju ovog takmičenja. Želja je da i u narednim godinama ovo se nastavi sa još većim brojem učesnika“.
Takmičenje je održao u ukupno sedam kategorija. U najstarijoj kategoriji  2005./06. pobedio je Aleksa Strajnić iz ODR Pettrovaradin. Kod generacije 2007./08. pobedio je Đorđe Kojić član Škole golmana Šarenac. Boris Katić član Škole golmana Šarenac je bio najbolji u godištima 2009./10. Nikola Živić je za godište 2011. bio prvi, a član je Akademije Petrika iz Novog Sada. U  kategoriji 2012. godište pobednik je Vukašin Božin član Škole golmana VT Novi Sad. Kod godinu dana mlađe generacije najbolji je bio Stefan Đurković. Najmlađe godište koje se takmičilo je 2014. Tu je pobedio Uroš Poznić iz FK Petlić iz Zrenjanina.
Za sve pobednike su obezbeđene i vredne nagrade. Svi su iz grada na Begeju kući otišli više nego zadovoljni. Do sledeće godine i četvrtog duela golmana.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

3. „Duel golmana“ u Zrenjaninu

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina