Search
Close this search box.
1686777538647
VREME ČITANJA: 2 min

Balkan Mirijevu triler i plasman u zonu

Lokomotiva (Železnik) – Balkan Mirijevo 3:3
Stadion: FK Lokomotiva u Železniku, gledalaca: 300,  strelci: 1:0 Prelić 24.minut, 2:0 Nikolić (ag) 30.minut, 2:1 Perović 65.minut, 2:2 Ilija Savić 70.minut, 3:2 Vasović, 3:3 Jevtić 90+1.minut, sudija: Stefan Mikavica, pomoćnici: Dejan Božić i Tihomir Šoškić, žuti kartoni: Vasović (Lokomotiva), Dimitrijević, Uroš Savić, Perović i Kojić (Balkan).
Lokomotiva: Stojić, Siječo, Bulat (Stojanović), Dimitrijević (Gogić), Petrović (Nešković), Aleksovski, Radosavljević (Pavlović), Perduv, Prelić, Spasić, Vasović.
Balkan Mirijevo: Radić, Nikolić (Miladinović), Marko Stojanović, Jaramaz, Stefan Stojanović (Jevtić), Dimitrijević (Grujić), Uroš Savić, Ilija Savić (Kojić), Perović, Šegft (Vesić), Gajić.
Balkan Mirijevo je uspelo da odbrani prednost od 1:0 iz prvog susreta i da golom u nadohnadi vremena izjednači rezultat, izbegne produžetke i ostvari plasman u Beogradsku zonu. Lokomotiva je ispala iz zonskog ranga i igraće u Prvoj Beogradskoj ligi grupa A.
Domaćini su bili bolji u prvom delu i stigli do dva gola prednosti. U 24.minutu Petrović je uputio dugačak pas u kazneni prostor gostiju, tamo se odlično snašao Prelić i glavom iskosa sa desne strane lobovao golmana Radića i poslao loptu u kontra ugao 1:0. Već 6 minuta kasnije Lokomotiva je duplirala prednost, Vasović je poslao loptu na desnu stranu, brzonogi bek Siječo je centrirao po zemlji, a igrač gostiju Nikolić u želji da spreči da lopta na drugoj strani dođe do Radosavljevića nespretno intervenisao i zatresao sopstvenu mrežu 2:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
U nastavku se ništa bitno nije dešavalo do 65.minuta. Tada je vezista Balkana Perović dobio loptu na 20 metara od gola domaćih, šutirao, lopta se odbila od stative i završila u mreži 2:1. Samo 5 minuta kasnije bilo je nerešeno 2:2. Sa leve strane centrirao je Marko Stojanović, a Ilija Savić je na prvoj stativi samo zakačio loptu glavom i poslao je u dalji ugao gola domaćih 2:2.
Lokomotiva je preuzela inicijativu, ali bez pravih prilika. Ipak u 90.minutu posle akcije po levoj strani, lopta je stigla do Anta Vasovića u kaznenom prostoru ekipe iz Mirijeva, a ovaj je iz okreta udarcem po zemlji matirao Radića 3:2. Sve je mirisalo na produžetke. Igralo se već zaustavno vreme kada je jedan igrač gostiju iskosa sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor domaćina. Golman Lokomotive Stojić je loše reagovao, ispustio loptu, a poklon je iskoristio Jevtić i zatresao praznu mrežu 3:3. Gol za veliko slavlje gostiju i plasman u viši rang.
Trener Balkan Mirijeva Igor Ćebić je posle utakmice rekao:
”Vrlo teška utakmica gde smo uspeli da dođemo do nerešenog rezultata i plasman u zonu. Ne bi bilo nezasluženo ni da su domaćini ostali u ligi. Kvalitet ovog meča je bio iznad baraža za ulazak u ligu. Čestitke mojim momcima na velikom uspehu”.
Šef struke domaćina Nebojša Radišić bio je vidno razočaran:
”Šta reći, imali smo puno problema pred ovu utakmicu, skraćen izbor igrača. Imali smo sve u svojim rukama, ali nismo uspeli. Čestitke ekipi Balkana na plasmanu u zonu. Nama ostaje da izvučemo pouke iz svega ovoga”.  

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone