Search
Close this search box.
1679337542774
VREME ČITANJA: 2 min

Oklopnici u Prvoj ligi

Stadion: FK Polet u Ljubiću, gledalaca: 1500, strelci: 1:0 Obrenović 16.minut, 1:1 Stojković 42.minut, 1:2 Stojković 51.minut, 1:3 Savković 64.minut, sudija: Stanko Ostraćanin, pomoćnici: Milan Pašajlić i Marko Živković, žuti kartoni: Savić, Pavlović (Polet), Kaličanin, Stojković, Jović, Vladimir Ilić, Janković (Smederevo).
Polet: Spasojević, Filip Bugarčić (Mirković), Milutin Bugarčić, Tomić, Božović, Veljović (Vujović), Gavrović (Pavlović), Savić, Obrenović, Grujičić, Popović (Radojević).
Smederevo: Kaličanin, Kostić, Savković (Filip Ilić), Stojković (Krneta), Zličić, Marković, Sević, Panić (Vladimir Ilić), Nikola Jovanović (Blagojević), Bojić (Janković), Jordan Jovanović.
Smederevo je ponovo prvoligaš. Tim iz grada na Dunavu je čitavo prvenstvo proveo na prvom mestu i zasluženo prvi prošao kroz cilj. U poslednjem kolu su Smederevci pobedili na nezgodnom gostovanju u Ljubiću u predgrađu Čačka domaći Polet i plasirali se u Prvu ligu.
Nije dobro počelo po goste pošto su domaći već u 16.minutu poveli sa 1:0 golom Obrenovića. Gavrović je povukao kontru po desnoj strani, gurnuo loptu iza odbrane Smedereva, a Obrenović je lako matirao Kaličanina. Smederevo do egala dolazi u 42.minutu. Nakon kornera sa leve strane i kratke akcije centrirao je Savković, Panić je spustio loptu do Stojkovića koji je sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu 1:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
U nastavku još dva gola gostiju. Igrao se 51.minut kada je posle akcije po levoj strani lopta došla do Stojkovića koji je udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora postigao pogodak za 1:2. Bio je ovo drugi gol Nikole Stojkovića na susretu. Sve je bilo gotovo u 64.minutu nakon pogotka Mileta Savkovića posle prodora po levoj strani i gola iskosa sa leve strane 1:3.
Do kraja meča nije bilo promena rezultata pa su gosti zasluženo došli do pobede i plasmana u Prvu ligu.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad