Search
Close this search box.
1685893258396
VREME ČITANJA: 1 min

Mirno kolo za kraj sezone

Odigrano je poslednje 30. kolo Srpske lige „Vojvodina“.
U ovoj grupi Srpske lige sve je bilo poznato pre mečeva poslednje runde. Tekstilac je novi prvologaš, a iz lige je ispao Stanišić. Prva utakmica je odigrana još u petak kada je u Novim Banovcima domaći Omladinac ubedljivo pobedio Radnički iz Zrenjanina sa 5:0. Ostalih šest mečeva je odigrano u subotu.
Prvoplasirani Tekstilac je opravdao ulogu favorita i u Pančevu pobedio Dinamo, osvajača Kupa Vojvodine, sa 2:1 i sa pobedom se oprostio od SLV i najavio ulazak u Prvu ligu. Borac iz Šajkaša je pobedom u Novom Sadu protiv Kabela od 2:1 potvrdio drugo mesto. Naftagas iz Elemira je trijumfovao u Belegišu protiv Podunavca sa 2:0 i ostao na visokom trećem mestu.
Stanišić se pobedom oprostio od ovog stepena takmičenja pošto je kod kuće savladao Bečej sa 4:2. U Staroj Pazovi u komšijskom derbiju Jedinstvo i 1.Maj su igrali nerešeno 1:1. Oba tima su sezonu završila u sredini tabele. Tisa je u Adorjanu pobedila Hajduk iz Kule sa 4:1 i potvrdila  visok plasman na četvrtom mestu. U ovom kolu je bila slobodna OFK Bačka iz Bačke Palanke.
Tekstilac se plasirao u Prvu ligu. Iz lige je ispao Stanišić, zajedno sa Radničkim iz Sombora kojije još zimus odustao od takmičenja. Novi srpskoligaši su OFK Kikinda, Železničar iz Inđije i Bratstvo iz Prigrevice.
Foto: ZR Klik

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 1 min

Mirno kolo za kraj sezone

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina